Ankapark’ın kaderi nisanda belirlenecek

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, eski başkan Melih Gökçek’in “kişisel zevkim” diyerek 750 milyon dolara yaptırdığı ve yalnızca 10 ay açık kaldıktan sonra kapanan Ankapark’a ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yavaş, kiracı firmanın nisan ayında kontratının dolduğunu, kira borcu ödenmezse firmanın parktan tahliyesini gerçekleştireceklerini belirtti.

Yayınlanma: 16.02.2020 - 02:00
Ankapark’ın kaderi nisanda belirlenecek
Abone Ol google-news

Yavaş, bir grup gazeteciyle makamında bir araya gelerek soruları yanıtladı. Yavaş, kredi onayı çıkan 284 otobüs ve 2 dolum istisyonu alımına ilişkin protokollerin tamamlandığını, otobüslerin yaz aylarında hizmete başlayacağını dile getirdi. Yavaş, geçen hafta “işlemediği gerekçesiyle” kapısına kilit vurulan Ankapark’a ilişkin sorulara da yanıt verdi. Yavaş, Ankapark’ın, işletmecisi GBM Ticaret-Çelik Ortak Girişim Grubu’nun borçları nedeniyle Bursa merkezli ECS Stil Tekstil firmasına devredildiği iddialarına, “Duyumlar alıyoruz, doğruluğunu bilmiyoruz” yanıtını verdi.

İKLİM ÖNLEMLERİ

Bu arada, Yavaş, dün belediyenin düzenlediği “Küresel İklim Değişikliğinin Ankara Üzerindeki Etkileri Paneli”ne de katıldı. Yavaş,  “İklim değişikliği konusunda Ankara’yla ilgili yapılabilecekleri arkadaşlarla görüşeceğiz. Farkındalık sağlamak için tüm mecralarda otobüslerde, billboardlarda, metrolarda bunların görünmesini sağlayacağız” dedi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler