Arkasında kim var?

CHP yönetimi, Meclis'te Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırının "organize" ve "planlı" olduğu konusunda ısrarlı. Soruşturmanın bilinçli olarak kapatılmaya çalışıldığını vurgulayan CHP'liler birçok soru işaretinin yanıtsız kaldığını ve emniyetin olayın yeterince üzerine gitmediğini dile getirdi.

Yayınlanma: 09.04.2014 - 21:39
Abone Ol google-news

CHP, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na Meclis’te yumrukla saldırının “organize” ve “planlı” olduğu konusunda ısrarını sürdürüyor. Olayın basit bir “saldırı” olarak değerlendirilemeyeceğini dile getiren CHP kurmayları, saldırgan için “Serbest bırakılması vahimdir. Yarın bu olayı tertipleyenler tarafından, bu kişiye bir şey yapılırsa, başına bir şey gelirse, bu CHP’ye yıkılacak, bu da kaos, karmaşa isteyenlerin işine yarayacak” iddiasını dile getirdiler.

 

Firardayken saldırmış

 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yumruklu saldırının ardından, sanık Orhan Övet’in Meclis’teki ilk sorgusundan itibaren Emniyet ve savcılıktaki sorgu aşamalarını yakından izleyen CHP’nin savcı kökenli milletvekillerinden Ali Özgündüz, sanık Övet’in ifadelerinde birçok çelişki bulunduğuna dikkat çekti. Saldırı olayının “tam bir tertip” olduğunu belirten Özgündüz, Övet’in “ev hapsi” koşuluyla tahliye edilmesinin tam anlamıyla “vehamet” olduğunu belirterek “Bu kişinin başına yarın bir şey gelirse, bu CHP’ye yıkılır. Bu işi tertipleyenler bunu yapabilir. Ülkede kaos, karmaşa yaratmak isteyenlerin de istediği budur” iddiasında bulundu. Özgündüz, bu ihtimaller de dikkate alınarak bu kişinin tutuklanması ve soruşturmanın derinleştirilmesi gerekirken emniyetin yetirince “titizlikte” soruşturma yapmadığını dile getirdi. Övet’in uyuşturucu kullanıp kullanmadığına ilişkin tespitin yapılması için kendilerini ısrarı üzerine önceki gün kan örneğinin alındığına dikkat çeken Özgündüz, ancak dün tahlil yapılmadığını ancak dün tahlil için adli tıbba gönderildiğine dikkat çekti

 

Meclis rapor vermedi

Özgündüz, savcılığın, saldırıda yaralanması nedeniyle “sağlık raporu” istediği TBMM Başkanlığı’nın “Sağlık ekibi gittiğinde genel başkan grup konuşması için gitmişti o nedenle herhangi bir sağlık müdahalesi yoktur” yönünde bir yazı gönderdiğine dikkat çekti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ise saldırganın ifade tutanağına dikkat çekerek, kamuoyunun beklentisine yanıt verecek soruların saldırgana sorulmamasının şaşkınlık yarattığını söyledi. Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında yapılan MYK toplantısı sürerken açıklama yapan Tekin, “Mesela sıradan normal bir polisin sorması gereken ‘Bir gün önce Facebook sayfasına Deniz Gezmiş’in resmini niye koydun’ sorusu yok. ‘Bu olaylardan bir gün önce ya da aynı gün kimlerle görüştün, kimlerle buluştun, buluştuğun insanlarla nerede oturdun’ sorusu yok. Kendisi 4 gün önce esrar aldığını ifade ediyor. Esrarı kimden, nasıl temin ettiğini maalesef polis soramamıştır” diye konuştu.

Gürsel Tekin, sanığın annesinin, olaydan sonra “Çocuğumu kullandılar” demesinin son derece dikkat çekici olduğunu ancak bunun da sorulmamasının son derece “garip” olduğuna dikat çekti. Şahsın parlamentoya gelirken telefonunu yanına almamasına da dikkat çeken Tekin, ifade tutanağını da gösterdi. Saldırganın ifade tutanağını gösteren Tekin, “Kendisi bu eylemi ‘siyasi’ oarak yaptığını söylüyor. Başbakan’a karşı tavrından dolayı gerçekleştirdiğini söylüyor. Polisin aklına ‘herhangi bir siyasi partiye üyeliğiniz var mı, yok mu’ sorusu gelmez mi? Şaşkınlıkla izliyoruz” dedi. Parti olarak olayın peşini bırakmayacaklarını kaydeden Tekin, BDP grup salonunun önünde bu eylemin yapılmasının dikkat çekici olduğunu ifade etti.

 

Gökçek’in ifadesi alınmalı

Seçim sürecinde AKP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Melih Gökçek’in “Birtakım liderlere saldırı olabileceği” yönündeki açıklamasıyla ilgili de Tekin, “Belediye başkanı seçim öncesi kamuoyuyla bir şeyler paylaşıyorsa ya bilgiye ya da belgeye dayanarak söylüyor. Şimdi savcıların mutlaka ifadesini alarak bu konuda sorması gerektiğine inanıyorum” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler