Fenerbahçe Ülker Final - Four'da

Fenerbahçe Ülker, Maccabi Electra'yı 75-74 mağlup etti ve seride 3-0 öne geçerek, Euroleague'de adını Final-Four'a yazdırdı!

Yayınlanma: 20.04.2015 - 23:09
Abone Ol google-news
 
Euroleague Son 8'de Fenerbahçe Ülker Maccabi Tel Aviv deplasmanına konuk oldu. Serinin ilk 2 maçını kazanmasını bilen Fenerbahçe Ülker İsrail deplasmanındaki ilk maçtan da galip ayrıldı. Seride durumu 3-0'a getiren sarı-lacivertli ekip Euroleague'de son 4'e yükseldi. 
 
İstanbul'da 2 maç kaybeden Maccabi evindeki maça istekli başladı ve ilk çeyreği 20-13 önde kapattı. İkinci çeyrekte oyuna ağırlığını koyan Fenerbahçe Ülker skor üstünlüğünü ele geçirdi ve ilk yarıyı 31-37 önde kapattı. 
 
 
İkinci yarıda da skor üstünlüğünü rakibine vermeyen Fenerbahçe Ülker üçüncü periyotu 50-45 önde geçti. Maçın son çeyreği ise büyük heyecana sahne oldu. Ev sahibi Maccabi aradaki farkı eritti ve maçın bitimine 5 dakika kala beraberliği yakaladı: 56-56. 
 
Karşılaşmanın son 3 dakikasına girilirken Emir'in kritik üçlüğü farkı 4 sayıya çıkardı. Bitime 1 dakika kala ise Maccabi bir kez daha eşitliği yakaladı: 63-63. Son 33 saniye kalan Maccabi Tel Aviv 65-63 öne geçti. Obradovic'in aldığı molanın ardından Jan Vesely sayıyı buldu: 65-65. Maccabi Tel Aviv son hücumdan faydalanamayınca karşılaşma uzatmalara gitti. 
 
Uzatma periyotu Zizis'in üçlüğü ile başladı. Maçta skor üstünlüğünü tekrar ele geçiren Fenerbahçe Ülker karşılaşmadan 75-74 galip ayrıldı. 
 
Bu galibiyetin ardından Fenerbahçe Ülker, Maccabi Tel Aviv'i seride 3-0 ile geçerek Euroleague'de son 4 takım arasına yükseldi. 
 
DÖRTLÜ FİNAL'E 14 YIL SONRA BİR TÜRK TAKIMI

THY Euroleague'de 14 yıl aranın ardından bir Türk takımı Dörtlü Final'de oynama hakkı kazandı.

Daha önce, o zamanki adıyla Efes Pilsen (Anadolu Efes), 1999-2000 sezonunda THY Euroleague'de Dörtlü Final oynayan ilk Türk takımı oldu. Anadolu Efes, Yunanistan'ın Selanik şehrinde düzenlelen organizasyonda Avrupa üçüncülüğünü elde etmişti.

Bir sonraki sezon ise THY Euroleague iki farklı organizasyon altında oynandı. Lacivert-beyazlı ekip, FIBA tarafından düzenlenen Suprolig'e katılmış ve burada da Dörtlü Final oynayarak yine Avrupa üçüncüsü olmuştu.

Fenerbahçe Ülker, Anadolu Efes'in iki sezon üst üste oynadığı Dörtlü Final başarısını 14 yıl sonra tekrarlayan ilk Türk takımı olmayı başardı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler