Khimki taviz vermedi

Dağhan Duru, Khimki - Grand Canaria mücadelesini değerlendirdi

Yayınlanma: 25.04.2015 - 10:11
Abone Ol google-news

Bu sezon Avrupa kupalarında kendi sahasında maç kaybetmeyen Grand Canaria ve Khimki’nin eşleştiği Euro Cup finalinde maça hızlı giren takım Rus temsilcisi Khimki Moscow’du. 

Bilhassa oyun kurucu Tyrese Rice’ın hücumda efektif oyunu ile 1-5 ikili oyunlarından buldukları sayılar ile maça 8-2’lik seriyle giren Khimki önünde Grand Canaria dört numara Baez’in boyalı alandan bulduğu sayılar ve savunmada sertliği arttırarak ilk çeyrekte dengeyi kurdu 19-21.

İlk yarı genelinde savunma konsantrasyonu üst seviyede olan ve hücumda daha efektif olan Khimki rakibinin momentumu ele geçirmesine izin vermezken top kayıplarını minimize edip devreyi 33-40 önde kapattı. Grand Canaria ilk yarı genelinde rakibi karşısında oldukça düşük bir dış şut yüzdesiyle oynarken devrenin sonuna doğru uyguladığı baskılı savunmanın rakibi top kayıplarına zorlaması sonucunda farkın çift hanelere çıkmasının önüne geçebildi.
İki takımında birbirine benzer tempolarda hemen her oyuncunun eline topun değdiği hücum sistemleri uyguladıkları düşünüldüğünde; oyuncu kalitesi olarak rakibinden bir adım önde olan Khimkie ilk yarı genelinde maçın kontrolünü elinde tuttu. Ribauntlarda rakibini ikiye katlayan Khimkie karşısında Grand Canaria’nın yapabileceği tek hamle baskılı savunmayla oyunun temposunu yükseltmek ve rakibin hücum temposunu bozmaktı. Nitekim üçüncü çeyrekte rakibi top kayıplarına zorlayıp momentumu ele geçiren Grand Canaria bitime 6 dakika kala farkı 3 sayıya indirdi 41-44. Eulius Baez ve Kyle Kuric’in sayılarına Tyrese Rice ve Paul Davis’in sayılarıyla direnen Khimki Moscow; Grand Canaria adına Levon Kendall’ın son derece verimsiz olduğu gecede üçüncü çeyreği Koponen’in basketiyle 5 sayı önde tamamladı.

Dördüncü çeyrek ribauntlarda rakibine üstünlüğüne koruyan Khimki; Vyaltsev’in maç genelinde hücumda sergilediği ekstra performansla yakaladığı 11-1’lik seriyle farkı 15 sayıya çıkardı. Bu çeyrekte özellikle savunma sertliğinden taviz vermeyen Rus temsilcisi ilerleyen dakikalarda rakibin momentumu ele geçirmesine fırsat vermeyip bitime 5 dakika kala farkı 20 sayıya çıkardı. Bu noktada maçın içine girmekte sıkıntı yaşayan Grand Canaria; Kyle Kuric dışında bir dış atıcı da bulamayınca yakaladığı ivme ve farkın getirdiği özgüvenle Khimki rövanş için son derece avantajlı bir skorla Rusya’ya döndü 66-91.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler