Google'ın seçim doodle'ı tartışma yarattı!

Google'dan cumhurbaşkanı seçimi için hazırladığı ve 'doodle' olarak adlandırılan özel logo tartışma yarattı.

Yayınlanma: 10.08.2014 - 17:00
Abone Ol google-news

Google'ın ana sayfasında "doodle" olarak adlandırılan özel tasarımlı logoda, "Google" yazısında, üzerinde Türk bayrağı olan seçim sandığına, üç adayın bulunduğu seçmen pusulası atılırken görülüyor. Üzerine tıklandığında Türkiye'de ilk kez gerçekleştiren cumhurbaşkanı seçimine ilişkin bilgilere ulaşılabilinen logo üç boyutlu olarak tasarlandı.

Hürriyet'te yer alan habere göre "Doodle" olarak adlandırılan özel tasarımlı logolar, dünya ülkeleri için önemli gün ve tatillere, kültürel olaylara ve tarihte yer alan önemli kişilere bu platformda yer vererek dikkati çekmeyi amaçlıyor.

Ancak Google'ın yayınladığı doodle tartışma yarattı. Hazırlanan görselde bir 'G'sini oy sandığına çeviren Google'un, bu sandığın içine atılmış olarak gösterdiği pusulada ise 3. kutucuğu işaretlediği görülüyor. Seçimlerde oy pusulalarında 3. sırada ise Çatı aday Eklemeddin İhsanoğlu'nun ismi yer alıyor.

CHP DE BEĞENMEDİ

CHP tarafı ise tam tersini düşünüyor. Bursa’da, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin, Google’nin cumhurbaşkanlığı seçimi için hazırladığı grafikte sandığa atılan oy pusulasında ilk sırada bulunan adaya oy verilmesine tepki göstererek, tasarımın kaldırılması için İlçe Seçim Kurulu’na başvurdu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon