Mürettebatsız, uzaktan kumandasız denizaltı

ABD ordusu, insansız hava araçları, sürücüsüz karayolu araçlarından sonra şimdi de, içinde mürettebat olmadan 10 bin deniz mili (18.520 km) gidebilen 'Deniz Avcısı' adlı denizaltı aracını denemeye başladı.

Yayınlanma: 04.05.2016 - 09:14
Abone Ol google-news
<video:527260>



ABD Savunma Bakanlığı'na bağlı İleri Savunma Araştırma Projeleri Ajansı (DARPA) tarafından üretilen 40.2 metre boyundaki ve dünyada içinde insan bulunmayan en büyük denizaltısının, mürettebatsız, uzaktan kumanda edilmeden, kendi yazılımı aracılığıyla casus denizaltılarını ve su altına döşenen mayınları gözlemek için kullanılacağı belirtildi.

Radar, sonar ve küresel konumlama sistemi aracılığıyla içinde mürettebat bulunmadan yolculuk edebilen en büyük ilk denizaltı aracının silahlandırılmasının düşünülmediği, su altındaki öteki deniz araçlarını gözlemlemek için kullanılmasının planladığı belirtildi.

Tüm teknolojik özelliklerinin yani sıra, optik sistemle de donatılan insansız denizaltı, üretildiği yer olan Portland eyaletine bağlı Oregon kenti kıyısından, California eyaletine bağlı San Diego sahillerinde seferine başlayacağı, denizaltının önceki gün San Diego'ya ulaştığı bildirildi.

ABD'nin okyanus altında yeni gözü ve kulağı olacak denizaltıların, saatteki hızının da 48 kilometreye ulaştığı açıklandı. New York ile İstanbul arası deniz mili uzaklığının yaklaşık 4357 olduğu düşünülürse, ABD'nin ürettiği denizaltı, su altından New York'tan yola çıkarak İstanbul'a ulaşma ve New York'a geri dönme kapasitesine sahip.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler