Adı doğa cinayeti...

Tarhan, Gümüşkum Tabiat Parkı’nı kiralayan şirketin kumsal alanda kepçelerle çalışma yaptığını, kaplumbağaların yumurta yuvalarının etrafına çekilmiş tel çitlerin kaldırıldığını ifade etti.

Yayınlanma: 25.05.2019 - 23:31
Abone Ol google-news

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, denizkaplumbağalarının üreme alanı Gümüşkum Tabiat Parkı’nda 3 gün sürecek pop müzik festivali düzenlenmek istenmesine tepki gösterdi.
Caretta caretta ve yeşil denizkaplumbağalarının üreme dönemi içerisinde konser etkinliği düzenlemenin, bir doğa cinayeti olduğunu ifade eden Tarhan, “Soyu tükenme tehlikesi altındaki denizkaplumbağalarının üreme dönemi olan 15 Mayıs - 15 Eylül tarihleri arasında doğal olmayan hiçbir ışık ve sesin olmaması gerekiyor.

Alanda özellikle bu dönemde konser düzenlemek, bu hayvanların soyunun tükenmesi anlamına geliyor. Bu ilgili yasaya ve tüm yönetmeliklere aykırıdır. Oysa bizden yer talebinde bulunsalar onlara en güzel şekilde konser yapılacak yerler gösterebilirdik. Konserin tarihi tam da 5 Haziran Çevre Günü’ne denk geliyor. Bu alan aynı zamanda endemik kum zambaklarının da yaşama alanı. Böylesi alanların özel koruma altına alınması gerekirken bakanlıkça ihaleyle kiraya verildi” ifadelerini kullandı. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler