Greta, 3 haftada okyanusu geçti

İsveçli çevre aktivisti Greta Thunberg, Madrid'deki İklim Zirvesi'ne katılmak için 3 haftalık yelkenli yolculuğu sonucunda Portekiz'in başkenti Lizbon'a geldi.

Yayınlanma: 03.12.2019 - 16:14
Greta, 3 haftada okyanusu geçti
Abone Ol google-news

Çevre aktivisti Greta Thunberg, uçak yerine deniz yolunu tercih ettiği yolculuğu sonucunda, New York'tan Lizbon'a yelkenli bir tekneyle ulaştı. Bu yolculuğunun tercihindeki sebep olarak ise uçakların çevreye verdiği zarar olarak gösteriyor.

Karbondioksit salınımı düşük yolculuğa dikkat çekmeyi amaçlayan Thunberg'i Lizbon limanında çevre aktivistleri karşıladı.

MADRİD'DEKİ ZİRVEYE KATILACAK

Thunberg'in Lizbon'dan, COP 25 İklim Zirvcesi'nin düzenlendiği Madrid'e trenle geçmesi bekleniyor.

Birleşmiş Milletler (BM) İklim Konferansı (COP 25) dünya liderlerinin katılımıyla İspanya'nın başkentinde başladı. 13 Aralık tarihlerine kadar devam edecek olan zirvede 2015 Paris Antlaşması'nda alınan "karbondioksit salımının düşürülmesi kararının" eylem planı masaya yatırılacak.

Kuralları BM tarafından belirlenen 156 sayfalık anlaşmanın eylem planının öncelikli hedefi, küresel karbon salınımında sera etkisinin 2 dereceden 1.5 dereceye düşürülmesi.

ŞİLİ' DE YAPILACAKTI

COP 25 zirvesinin Şili'nin başkenti Santiago'da düzenlenmesi düşünülüyordu ancak ülkede başlayan protesto gösterileri nedeniyle konferansların Madrid'de yapılması kararlaştırılmıştı. Bir önceki iklim zirvesi COP 24 ise 2018 Aralık'ında Polonya'nın Katowice şehrinde gerçekleşti.





Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler