CHP'de Atilla Taş sürprizi

CHP'deki kurultay heyecanı bugün başlıyor. Açıklamalarıyla AKP'nin hedefi haline gelen Atilla Taş, CHP Parti Meclisi için adaylığını açıkladı.

Yayınlanma: 16.01.2016 - 09:56
Abone Ol google-news

CHP kurultayının ilk gününde genel başkanlık seçimininardından 3 maddelik bir tüzük değişikliği gündemi olacak. Bu kapsamda genel başkan kontenjanıyla milletvekili seçilen bir ismin, tekrar vekil adayı olabilmek için önseçime girmesi zorunlu hale getirilecek.

İkinci düzenleme ise MYK üye sayısı konusunda olacak.Halen 17 kişiden oluşan MYK’de sayı zorunluluğu kaldırılacak, bunun yerine “MYK bir genel sekreter ve genel başkan yardımcılarından oluşur” hükmü getirilecek. Böylece Kılıçdaroğlu’nun MYK kadrosunu daraltmasının önü açılacak. İlk gün ayrıca kurultayın sonuç bildirgesi de oylanacak.

PM SÜRPRİZİ BEKLENİYOR

Kurultayın ikinci günü, daha büyük bir heyecana sahne olacak. İkinci gün, 60 kişilik parti meclisi ve 15 kişilik yüksek disiplin kurulu seçimleri yapılacak. Seçimlerin çarşaf listesiyle yapılması ve en az 4 ayrı anahtar listenin delegelere sunulması bekleniyor.

Parti kulislerinde Kılıçdaroğlu’nun, 10-15 isim dışında 60 kişilik PM’nin tamamını değiştirmeyi düşündüğü konuşuluyor. Yönetime aday olan isimlerin PM’ye girebilmesi için 300’e yakın oy almasının yeterli olduğu belirtiliyor. Kılıçdaroğlu’nun anahtar  listesinde, milletvekillerinden Mehmet Göker, Murat Emir, Lütfi Baydar, Erdoğan Toprak’ın yer alması bekleniyor. Parti kulislerinde Kılıçdaroğlu’nun eski Washington büyükelçisi Namık Tan’ın yanı sıra, Koray  Çalışkan’ı da anahtar listesine alabileceği konuşuldu.



ATİLLA TAŞ SÜRPRİZİ

Mevcut MYK üyelerinden Tekin Bingöl, Haluk Koç, Selin Sayek Böke, Bülent Tezcan ve Sezgin Tanrıkulu’nun Kılıçdaroğlu’nun listesinde yer bulması bekleniyor. Veli Ağbaba, Mehmet Bekaroğlu ve Enis Berberoğlu isimleri de yarışta öne çıkan diğer isimler.

Mevcut PM üyelerinden Gül Çiftçi, İrfan Önal, Elif Uzunşimşek, Fevzi Gümüş, Kadir Gökmen Öğüt ve Hakkı Suha Okay’ın da listede yer bulabilecekleri belirtiliyor.

Eleştirileri ile AKP’nin hedefi haline gelen Atilla Taş ise PM için adaylığını açıkladı. Milletvekileri Fikri Sağlar, İlhan Cihaner ve Eren Erdem’in de PM için aday olacakları öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler