En büyük ebru Guinnes'e girdi

Trabzon'da, resim öğretmeni ile 110 öğrencisinin yaptığı ''dünyanın en büyük ebrusu'', Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi.

Yayınlanma: 15.12.2010 - 13:37
Abone Ol google-news

Kanuni Anadolu Lisesi Müdürü Adnan Çakıroğlu, ebru çalışmasının Guinness Rekorlar Kitabı'na girmesi dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, 2008 yılının aralık ayından itibaren rekor denemesi için çalıştıklarını ifade ederek, ''Lise olarak resim öğretmenimiz Ali Şentürk, 45 kişilik öğrenci ve öğretmen grubumuzla spor salonunda noter huzurunda 24.6 metrekarelik ebru ile Türkiye'nin en büyük ebrusunu yapma rekorunu kırmış ancak Guinness Rekorlar Kitabı'na girememiştik. Şimdi ise yaptığımız son çalışma ile rekorlar kitabına girdik, çok mutluyuz'' dedi.

Resim Öğretmeni Ali Şentürk de 28 Mayıs 2010 tarihinde Trabzon Forum Alışveriş Merkezi'nde Guinness Türkiye temsilcileri gözetiminde ve ulusal medya önünde ikinci denemelerini yaptıklarını anımsatarak, ''İkinci denememizde dünya ve Türkiye rekorunu kırıp Guinness Rekorlar Kitabı'na girdik. Böyle bir başarı ile bu güzel Türk sanatını hem öğrencilere hem de Türk ve dünya kamuoyuna sevdirmeye çalıştık'' diye konuştu.
Şentürk ve ekibi, yaklaşık 1.5 saat süren çalışmanın ardından, 30 metre 75 santimetre uzunluğunda, 1.5 metre genişliğindeki 46.12 metrekarelik ebrunun yapımında beş renk kullanmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler