Hizbullah’a çifte saldırı

ABD ve bölgesel müttefiklerinin İran üzerindeki baskıyı artırdığı Ortadoğu’da, İsrail’den Suriye ve Lübnan’da Hizbullah’a dönük üst üste hamleler geldi. İsrail ordusunun Şam’ın güneydoğusunda İran bağlantılı güçlere yönelik hava saldırısında ikisi Hizbullah savaşçısı 3 kişinin öldüğü bildirilirken, Beyrut’un güneyinde de insansız hava araçlarının (İHA) örgütün bir medya merkezini hedef aldığı saldırıda üç kişinin yaralandı.

Yayınlanma: 25.08.2019 - 23:41
Abone Ol google-news

İsrail basını, önceki gece Şam yakınlarındaki Akraba köyünde “İsrail’e operasyon hazırlığında olan” İran’a bağlı Kudüs Tugayları’na bir saldırı gerçekleştiğini duyurdu. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, “Büyük bir çaba vererek İsrail’e yönelik saldırıyı boşa çıkardık” ifadelerini kullanırken, saldırının amacının “İran’ın hiçbir yerde dokunulmaz olmadığını göstermek olduğu” mesajını verdi. Suriye resmi haber ajansı SANA, füzelerin çoğunun hedeflerini vuramadan düşürüldüğünü belirtti. Muhaliflere yakın Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, saldırıda 2 Hizbullah üyesi ve bir İranlının öldüğünü kaydederken, Tahran yönetimi kendi güçlerinin hedef alındığına ilişkin iddiaları yalanladı. İsrail, Suriye’de Şam yönetimi müttefiki İran ve Hizbullah’a ait hedeflere şu ana kadar çok sayıda saldırı düzenledi.

Lübnan tepkili
Öte yandan, Hizbullah’ın merkezinin bulunduğu Lübnan’da da dün İsrail’e ait iki İHA düştü. Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, “İsrail’e ait İHA’ların Beyrut’un güneyinde düşmesi, Lübnan’ın egemenlik ve toprak bütünlüğüne açıkça bir saldırıdır” ifadesini kullandı. Lübnan ordusu da İsrail savaş uçaklarının ülke hava sahasını ihlal etmeye devam ettiğini duyurdu. İHA’lardan birinin Hizbullah’a ait bir medya merkezinde hasar meydana getirdiği, üç kişinin yaralandığı bildirildi. Hizbullah kaynakları, hava araçlarının hedef alarak saldırıda bulunduğunu öne sürdü. Hizbullah lideri Hasan Nasrallah yaptığı açıklamada, Beyrut’taki olay için “Çok çok ciddi bir saldırı. İsrail’in Lübnan’a saldırmasını engellemek için her yolu kullanacağız” ifadelerini kullandı.
İsrail ile Hizbullah güçleri arasında, 2006 yılında “33 Gün Savaşı” olarak bilinen bir çatışma yaşanmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler