Hollande'dan Çipras'a destek

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras Fransa'da oldukça sıcak karşılanarak Cumhurbaşkanı Hollande'ın desteğini aldı. Hollande, "Yunanistan Avrupa için tehdit değildir" dedi.

Yayınlanma: 04.02.2015 - 20:47
Abone Ol google-news

İktidara geldiğinden beri ülkesinin Avrupa'ya olan borçlarını yeniden yapılandırılması için görüşmelere başlayan Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ile Elysee Sarayı'nda biraraya geldi. Görüşme bir saat sürdü. Görüşme sonrası iki lider basına açıklamalarda bulundu.

Hollande, yapmış olduğu açıklamasında Yunanistanın Avrupa için bir tehdit olmadığını, Yunan seçmenine saygı gösterilmesi gerektiğini belirterek Çipras'a destek verdi. Hollande sözlerini şöyle sürdürdü: "Tecrübelerimizi Yunanistan'la paylaşarak Yunanistan'ın kalkınmasına katkıda bulunabiliriz. Borçlarının yeniden yapılandırılması için Brüksel'de bir araya gelinerek kesin çözüm alınacağından eminim".

Cumhurbaşkanı Hollande ile beraber basın karşısına çıkan Çipras ise, Fransa'nın bu sıcak yaklaşımından oldukça memnun olduğunu, Avrupa Birliği politikalarının değişmesi için Fransaya ihtiyaç duyduklarını söyledi. Çipras "Ülkemin güvenli bir şekilde ilerlemesi için yeni anlaşmaların sağlanması gerekir. Yunanistan Avrupa için kesinlikle bir tehdit olmayacaktır. Borçları geri ödememe diye bir şey sözkonusu değil, ülkede çeşitli alanlarda reformlar yapılacağı için zamana ihtiyacımız var. Fransa Avrupa politikalarının değişiminde bir kahramanlık yapabilir" dedi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler