Deniz kızı bedeniyle dünyaya geldi

Hindistan'da bacakları ve el parmakları yapışık doğan bebeğe “deniz kızı sendromu” teşhisi konuldu. Bebek doğduktan 10 dakika sonra yaşamını yitirdi

Yayınlanma: 03.05.2016 - 10:41
Abone Ol google-news

Hindistan kuzeyindeki Uttar Pradeş eyaletine bağlı Sahranpur kentinde bir bebek deniz kızı gibi bacakları birbirine yapışık olarak dünyaya geldi. Bebeğin el parmaklarının da tıpkı bir yüzgeç gibi birbirine yapışık olduğu ortaya çıktı.

India Times'ın haberine göre, 22 yaşındaki bir anne dünya tıp tarihinde eşine çok ender rastlanan bir bebek dünyaya getirdi.

Bebek “sirenomelia" ya da “deniz kızı sendromu” adı verilen bir anormallikle dünyaya geldi. Bacakları birbirine yapışık olan ve cinsiyeti belirlenemeyen bebek doğumdan sonra sadece 10 dakika yaşarken, doktorlar bebeğin el parmaklarının da tıpkı balık yüzgeci gibi birbirine yapışık olmasının bu vakayı daha da dikkat çekici hale getirdiğini duyurdu.

Doktorlar bebeğin bedeninin üst kısmının normal işlevlerini yapmasına karşın alt kısmının gelişmediğini kaydetti.

Tıp tarihine geçen dördüncü vaka olan Hindistan'daki sirenomelia vakası, aynı zamanda deniz kızı hastalığı olarak da biliniyor.

Hastalıkta bacaklar birbirine yapışık olarak geliştiği için, bu görüntü nedeniyle denizkızı sendromu olarak da adlandırılıyor.

Bu hastalıkta cinsel organ görülmüyor. Çoğunlukla idrar kesesi gelişmemiş oluyor ve böbrek ve boşaltım sistemi organları doğru şekilde çalışamıyor. Bu nedenle bebekler doğumdan kısa bir süre sonra ölüyorlar.

Ancak dünya üzerinde deniz kızı sendromu ile doğup bacakları ameliyatla ayrılarak yaşayan iki kişinin olduğu biliniyor


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler