Almanya yaptırım arıyor

Almanya Maliye Bakanı Schäuble, gazeteci ve insan hakları aktivistlerinin tutuklandığı Türkiye’yi Doğu Almanya’ya benzetti. Alman Ekonomi Bakanlığı, Türkiye’den gelen savunma projeleriyle ilgili tüm başvuruları gözden geçirdiğini açıkladı. “Türkiye’ye gitmeyin” uyarıları da artıyor.

Yayınlanma: 22.07.2017 - 04:03
Abone Ol google-news

Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schäuble, Türkiye’yi eski Doğu Almanya’ya benzetti. Başbakanlık Müsteşarı Altmaier de Türkiye’ye karşı yeni önlemlerin gündeme gelebileceği mesajı verdi.

Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schäuble Alman gazeteci ve insan hakları aktivistlerinin tutuklandığı Türkiye’yi eski komünist Almanya Demokratik Cumhuriyeti (DDR) ile kıyasladı. Schäuble ‘Bild’ gazetesine verdiği demeçte “Türkiye’deki keyfi tutuklamaların ve asgari konsolosluk standartlarına uyulmamasının kendisine eski Demokratik Almanya’yı hatırlattığını” söyledi. Bakan, “Eski Doğu Almanya’ya gidenler başlarına bir şey geldiği takdirde kimseden yardım bekleyemeyeceklerini biliyorlardı” dedi. Türkiye’nin artık Alman turistler için riskli ülke haline geldiğini savunan Almanya Maliye Bakanı Schäuble sözlerini şöyle sürdürdü:

‘Hukuk devleti değil’

“Türkiye, Alman parlamenterlerin Konya’daki NATO üssünde görevli Alman askerlerini ziyaretinde de olduğu gibi bu tür oyunları sürdürdüğü takdirde Almanlara ‘Türkiye’ye giderseniz kendiniz sorumlu olursunuz, size hiçbir garanti veremeyiz’ demek mecburiyetinde kalırız.” Almanya Adalet Bakanı Heiko Maas da aynı gazeteye yaptığı açıklamada “Türkiye’ye gidenlerin, maalesef bir hukuk devletinde tatil yapmadıkları açıktır” dedi.

Başbakanlık Müsteşarı Peter Altmaier de hükümetin Türkiye ile ilgili olarak aldığı önlemlerin ‘kesinlikle gerekli’ olduğunu söyledi. Altmaier ‘Bild am Sonntag’a verdiği mülakatta “Alman vatandaşlarını ve Alman şirketlerini korumakla mükellef olduklarını” belirtti. Türkiye’nin tutumunun kabul edilemeyeceğini ifade eden Altmaier “Türkiye’nin ancak hukukun üstünlüğüyle başarılı olabileceğini” söyledi.

Yatırımlar mercek altında


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler