Alman Bakan Gabriel, Bild'e Türkçe yazdı... İpleri kopardı

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel'in Bild'de yayınlanan Almanya'daki Türk vatandaşlarına hitaben yazdığı mektubunda "Alman Hükümetinin Türk siyaseti karşısındaki politikaları değişecektir. İşbirliğimizi ve özellikle Türkiye’ye yapılan ekonomik yardımları yeniden gözden geçireceğiz ve Avrupa’da da net bir tutum için girişimlerde bulunacağız" ifadelerine yer verildi.

Yayınlanma: 22.07.2017 - 09:27
Abone Ol google-news

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sert çıkışlarının yanı sıra Alman tarafından da Türkiye yönelik suçlamalar sürerken, Alman Bild gazetesi Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel'in mektubuna yer vererek Türkçe başlıkla okuyucularının karşısına çıktı.

Alman Bild gazetesinde yayınlanan mektubuna “Sevgili Türk hemşerilerim” diye başlayan Gabriel ise şunları yazdı:

Federal Hükümetin tümü adına da size bu şekilde hitap etmek istiyorum. Türkiye ile olan ilişkilerimizde şu anda yaşanan büyük zorlukları özellikle siz de hissetmektesiniz. Sizin vatanınız Almanya’dır, fakat birçoğunuz için aynı zamanda da Türkiye’dir.

Bu nedenle size şunu söylemek istiyorum: Almanlarla Türkler arasındaki dostluk büyük bir hazinedir. Biz Türkiye ile iyi ilişkilerimizin olması için her zaman çaba sarf ettik, çünkü Almanya ile Türkiye arasında iyi ilişkilerin sizin açınızdan da önemli olduğunu biliyoruz.

Fakat şu anda Türkiye’de suçsuz Alman vatandaşları tutuklanmaktadır. Alman Hükümeti olarak tepki vermeden seyirci kalmamız mümkün değildir. Vatandaşlarımızı korumak zorundayız.

Bu nedenle Alman Hükümetinin Türk siyaseti karşısındaki politikaları değişecektir. İşbirliğimizi ve özellikle Türkiye’ye yapılan ekonomik yardımları yeniden gözden geçireceğiz ve Avrupa’da da net bir tutum için girişimlerde bulunacağız.

Şunu bilmenizi istiyoruz ki, bunların hiç biri Türkiye’deki in­sanlara ve Almanya’da yaşayan Türkiye kökenli insanlara karşı alınan önlemler değildir.

Mülteci şantajına rest... AB'den çok sert Türkiye açıklaması                 

Almanya yaptırım arıyor                 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler