Katalan lider konuştu: Kararı tanımıyoruz

Görevden alınan Katalonya lideri Carles Puigdemont, Madrid'in Katalonya'nın özerkliğini askıya alma kararına karşı "demokratik muhalefet" çağrısı yaptı. Puigdemont "Kararı tanımıyoruz" dedi.

Yayınlanma: 28.10.2017 - 15:54
Abone Ol google-news

Katalonya lideri Carles Puigdemont, Katalonya'da özerkliğin iptali hakkında konuştu. Puigdemont, "Kararı tanımıyoruz" dedi.

Puigdemont, konuşmasını gizli tutulan bir noktada yaptı. Konuşma bir televizyon kanalında yayımlandı.

BBC'de yer alan habere göre özerkliğin askıya alınmasını kınayan Puigdemont, "özgür bir ülkenin inşası için çalışmayı" sürdüreceklerine söz verdi ve "demokratik muhalefet" çağrısı yaptı.

Dünün "demokrasi ve yurttaşlık duyarlılığı günü" olduğunu söyleyen Puigdemont, "Katalan parlamentosu, Katalan yurttaşların verdiği oyların gereğini yerine getirdi" dedi.

"Demokraside başkanı ancak parlamento görevden alır"

Puigdemont, hükümetin dünden bu yana yaptıkları için "Ülkemizin yurttaşlarının dile gelmiş iradesine karşıttır. Yurttaşlarımız bir demokraside başkanları seçen ve görevden alanın parlamentolar olduğunu iyi bilir" dedi.

Puigdemont Madrid hükümeti tarafından görevden alınmış, Katalonya bölgesinin yönetimi Başbakan Yardımcısı Soraya Saenz de Santamaria'ya bırakılmıştı.

Bağımsızlık ilanından sonra ilk gün... Şimdi ne olacak?


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler