David Harvey ve Noam Chomsky dahil 13 isimden dünyaya Afrin çağrısı

Aralarında ABD’li düşünür Noam Chomsky ve Marksist düşünür David Harvey’in de olduğu çok sayıda akademisyen ve aktivist uluslararası toplumu, “Afrin’in güvenliğini garanti altına almaya ve Türkiye’nin saldırılarını önlemeye” çağırdı. Yapılan açıklamada Afrin’deki yerel demokratik sisteme işaret edilerek, “barış içinde bir bölgenin imha edilme tehdidi ile karşı karşıya olduğu” ifade edildi.

Yayınlanma: 20.01.2018 - 14:10
Abone Ol google-news


ABD’li dilbilim profesörü ve düşünür Noam Chomsky ile Marksist düşünür David Harvey’in de aralarında bulunduğu akademisyen, insan hakları savunucuları ve sanatçılar, Türkiye’nin olası Afrin operasyonuna karşı çağrı yaptı.

Gazete Karınca'nın The Region haberinden aktardığına göre yapılan açıklamada, Türkiye’nin yanı sıra Rusya, İran ve ABD de “Afrin halkının barış ve istikrarını tehdit eden bir tutum takındıkları” gerekçesiyle eleştirildi.

"El-Kaide ve Türkiye tarafından tehdit edilmektedir"

Açıklamada, Afrin’in nufusunun ağırlıklı olarak Kürtlerden oluştuğu vurgulanarak, “Afrin çok az uluslararası yardımla, son 5 yılda çok sayıda Suriyeli mülteciyi geri kazanmıştır. Nüfusu 400 bin’e çıkan Afrin Türkiye destekli cihat grupları, El-Kaide ve Türkiye tarafından tehdit edilmektedir” denildi.

YPG’nin, IŞİD’den kurtardığı her şehirde yerel demokratik yönetim konseyleri kurma konusundaki uzun yıllara dayanan çabalarına rağmen Türkiye tarafından ‘terörist’ ithamıyla karşı karşıya kaldığı belirtilirken, şu ifadeler yer aldı:

“Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kürt kontrolündeki kantona tüm gücüyle saldıracağına, barış içinde bir bölgenin imha edeceğine ve bu tutumuyla binlerce insanın yüzyüze kalacağının sözünü verdi.”

Afrin’e olası bir operasyonun barışçıl ve demokratik olarak yönetilen bir bölgeye ve nüfusa karşı ‘bariz bir saldırganlık eylemi’ olarak tanımlandığı açıklamada, Türkiye’nin Rusya, İran ve Suriye’nin onayı olmaksızın böyle bir saldırıyı gerçekleştiremeyeceği belirtildi.

Binlerce Kürdün IŞİD’le mücadelede yaşamını yitirdiğinin hatırlatıldığı açıklamada şu çağrı yapıldı:

“ABD ve uluslararası toplumun şimdi Kürt halkının arkasında durmak için ahlaki bir yükümlülüğü var. ABD’li yetkilileri ve uluslararası toplumu, Afrin’in istikrarını ve güvenliğini garanti altına almaya ve Suriye sınırları ve Suriye sınırı boyunca Türkiye’nin saldırılarını önlemeye çağırıyoruz.”

İmzacılar

Noam Chomsky- MIT Profesör

Michael Walzer- Princeton Üniversitesi,

Charlotte Bunch- Rutgers Üniversitesi

Todd Gitlin-Colombia Üniversitesi

David Graeber- Londra Ekonomi Okulu,

Nadje Al-Ali-SOAS Üniversitesi,

David Harvey- CUNY Gradutate Center

Michael Hardt- Duke Üniversitesi

Marina Sitrin- SUNY Binghamton

Bİll Fletcher- Eski TransAfrika Forum Başkanı

David L. Phillps- Colombia Üniversitesi

Joey Lawrance- Fotoğraf sanatçısı,yönetmen

Debbie Bookchin- Gazeteci ve yazar

Afrin için çağrı metninin orijinali şöyle:




Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler