Üniversiteye ilk adım YARIN

Adaylar başvurularının ardından e-okul sistemindeki eksik bilgilerini güncellemeli.

Yayınlanma: 04.01.2016 - 20:50
Abone Ol google-news

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS-2016) kapsamındaki başvuru ve sınav süreci başlıyor. Yüz binlerce adayın, bir yükseköğretim programına yerleşmek için yarışacağı sınavların ilki olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) için başvurular yarın başlayacak. Adaylar, 20 Ocak’a kadar bir başvuru merkezi veya sınav koordinatörlüğüne giderek, kişisel bilgilerini ve sınava girmek istedikleri yer tercihlerini bildirecek ve daha sonra sınav ücretini yatırarak başvuru sürecini tamamlayacaklar. Adaylar, başvuru merkezlerinin adreslerini ve yapılacak duyuruları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM) osym.gov.tr internet adresinden öğrenebilecekler.

Adaylar, başvuru sonrası bilgilerini, kendilerine verilen şifre ile Aday İşlemleri Sistemi, ais.osym.gov.tr internet adresinden değiştirmek zorundalar.

Bilgi güncellemesi

ÖSYM sisteminin değişikliğe izin vermediği durumlarda;

Son sınıf öğrencileri: Değişiklik işlemini -başvuru süresinde- kendi okullarından MEB e-okul sisteminde güncellenmesini sağlamalı.

2008 ve sonrası mezunları: Başvuru süresinde kendi okullarından ya da İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri’ne başvurarak MEB e-okul sisteminde mevcut bilgilerini güncelletmeli.

2007 ve öncesi mezunlar ve e-okulda bilgisi olmayan Açık Lise öğrencileri: Başvuru süresi içerisinde değişikliğe esas resmi onaylı belge ile ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri veya ÖSYM tarafından belirlenen başvuru merkezlerinden herhangi birinden değişiklik işlemlerini yapabilirler.

YGS’de baraj yükseldi

13 Mart’ta yapılacak YGS’de, bu sene itibarıyla açıköğretim önlisans ve lisans programları ile özel yetenekle öğrenci alan lisans programlarına okumak için gerekli olan baraj puanı 140’tan, 150’ye çıkarıldı. YGS sonrası bu alanlar kapsamındaki programlardan birine yerleşmek isteyen adayların, sınavda en az 150 puan almaları gerekiyor. Bir lisans programına yerleşmek isteyen adayların katılacağı Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) ise 18 - 26 Haziran tarihlerinde yapılacak.

ÖSYS-2016 takvimi

- 6 - 20 Ocak YGS başvuruları
-  13 Mart YGS
-  25 Mart YGS sonuçları
-  18 Haziran - LYS-4 Sosyal Bilimler
-  19 Haziran - LYS-1 Matematik
-  25 Haziran - LYS-2 Fen Bilimleri, LYS-5 Yabancı Dil
-  26 Haziran - LYS-3 Edebiyat-Coğrafya
- 18 Temmuz - LYS sonuçları


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler