'Cosmos' belgeseli izleten öğretmene Darwin şikayeti

Buca Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi'nde öğrencilerine National Geographic'in 'Cosmos' belgeselini seyrettiren 20 yıllık tarih öğretmeni Kahraman Kepenekçi BİMER üzerinden şikayet edildi. Şikayette Kepenkçi'nin "Ateizm görüşünü dikteleyen Darwin'ci teori ile İslam'a aykırı belgeseli" öğrencilerine izlettirdiği belirtildi.

Yayınlanma: 21.10.2016 - 16:14
Abone Ol google-news

 "Buca Fatih Sultan Mehmet Andadolu Lisesi Tarih öğretmeni, cosmos adlı ateizm görüşünü dikteleyen varoluşu tamaı ile Darwin'ci teori ile İslam'a aykırı belgeseli bir çok dersinde öğrencilere izlettirmiştir. % 97'si Müslüman olan bu ülkede bu davranışın gereğinin yapılmasını arz ederim..." 

Şikayetten sonra okul müdürü, öğretmen Kepenekçi'den yazılı bilgi istedi. Kepenekçi'ye tarih öğretmeni olduğu halde Darwin'le ilgilenmesi soruldu. Sınıflardan 'kura usulüyle' 5'er çocuk çağrılarak onların da görüşlerine başvuruldu. Konu hakkında ne düşündükleri sorularak gizli bir fişleme yapıldı.

ÖĞRENCİLER ÖĞRETMENLERİNİ DESTEKLEDİ 

Öğrencilerin neredeyse tümü öğretmenlerini destekledi. Öğrenciler, "Konuyla ilgisi olmayan, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersine girmeyen pek çok hocamız da bize din ile ilgili bilgiler veriyor. Bunun da sorgulanması lazım" dedi. 

"GERİ ADIM ATTIKÇA TEPEMİZE ÇIKTILAR" 

Birgün'den Erk Acarer'in haberine göre; Anadolu Lisesi tarih öğretmeni Kahraman Kepenekçi ise özetle şunları söyledi: "Gizli bir soruşturma yürütüyorlar. Geçen yıl da FETÖ yapılanmasının hedefindeydim. Öğrencilerime izlettiğim Darwin'ist bir belgesel değil. Hem olsa ne olacak. Korkup geri adım attıkça tepemize çıktılar. 

Pek çok kişi mahalle baskısına uğruyor. Öğretmen arkadaşlarımız öğretmenler odasına, "Selamün Aleyküm" diyerek giriyor, aralarında dini filmler konuşup kendilerini ispatla yükümlü hissediyorlar. Artık geri adım atamayız. Henüz hakkımda bir soruşturma yok ama bu saçma belgenin bir soruşturmaya döneceğinden eminim." 

Öğretmen Kahraman Kepenekçi'nin verdiği savunma belgesi:

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler