TEOG sonrası umutlar nakilde

TEOG sonuçları belli oldu, okulunu beğenmeyen ya da açık liseye yerleşenlerin umudu nakil döneminde. Nakil için en çok 3 okul tercihi yapılabilecek.

Yayınlanma: 08.08.2017 - 23:19
Abone Ol google-news


Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sonuçlarının açıklanmasının ardından daha iyi bir okula geçmek isteyenler ve hiçbir tercihine yerleşmediği için sistem tarafından açık ortaöğretim kurumlarına yerleştirilmiş olanlar, nakil dönemini bekliyor. 1. nakil tercih başvuruları 14 Ağustos’ta başlayacak. Eğitim Uzmanı Hatice Yılmaz, 8 Eylül 2017 tarihinden sonra yapılacak nakil başvurularında puan şartı denkliğinin aranacağına dikkat çekti. Yılmaz, nakil süreci ile ilgili dikkat edilmesi gereken noktaları şöyle sıraladı: Yerleştirmeye esas nakil işlemlerine:

  • 14 - 24 Temmuz tarihleri arasında tercih yapmamış oldukları için açık ortaöğretim kurumlarına yerleştirilmiş olanlar.
  • Hiçbir tercihine yerleştirilmediği için sistem tarafından açık ortaöğretim kurumlarına yerleştirilmiş olanlar.
  • Yerleştirildiği okuldan daha farklı bir okula geçmek isteyenler başvurabilirler. Yerleştirmeye esas nakil başvuru işlemleri:
  • Yerleştirmeye esas nakil başvuru işlemlerini bitirmiş olduğunuz okul müdürlüğü aracılığı ile veya herhangi bir ortaokul müdürlüğü aracılığı ile yapabilirsiniz.
  • Yerleştirmeye esas nakil başvuruları için en çok üç okul tercihinde bulunabilirsiniz.
  • Her okuldan farklı bir okula geçmek isteyenler olabileceği için tercih edeceğiniz okulda açık kontenjan olup olmaması çok önemli değil.
  • Seçeceğiniz yeni üç okulun daha önceki tercih listenizde olup olmaması önemli değil.
  • Üç defa yapılacak olan yerleştirmeye esas nakil başvuruları döneminin her birinde yeniden üç okul seçerek başvuru yapmanız gerekmektedir.
  • Nakil başvurusunda bulunmadığınız takdirde yerleştirilmiş olduğunuz okulunuzda kalırsınız.
  • Yerleştirmeye Esas Nakil başvurularında puan denkliği veya yüzdelik dilimi denkliği şartı yoktur, istediğiniz üç okulu seçebilirsiniz.

Puan denkliği

8 Eylül tarihinde kayıtları hâlâ açıköğretim ortaöğretim okullarında görülen öğrencilerin “İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonları”na başvurmaları gerekiyor. Komisyonlar boş kontenjanlara yerleştirme işlemlerini “puan denkliği” esasına göre yapacaklar. Adayların kendilerinden tercih etmesi istenen üç okulu belirlerken hem okulların açık kontenjanı olup olmadığına hem de puanlarının istedikleri okulun puanına denk veya daha yüksek olup olmadığına dikkat etmeleri gerekiyor. Bu dönemde de herhangi bir örgün öğretim kurumuna yerleşemeyen öğrencilerin kayıt işlemleri açık ortaöğretim kurumlarında kalacak.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler