Petkim'de anlaşma sağlandı

Petkim'de 6 gündür devam eden eylem sonrasında anlaşma sağlandı.

Yayınlanma: 01.06.2015 - 18:09
Abone Ol google-news

İzmir''in Aliağa İlçesi'ndeki kısa adı Petkim olan Petrokimya Holding A.Ş.'de 6 gündür devam eden eylem, Petrol-İş Sendikası'na üye işçilerin taleplerinin büyük oranda kabul edilmesiyle tamamlandı. Tesiste ürün giriş çıkışına büyük oranda izin verilmeye başlandığı öğrenildi.

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (Türk-İş) bağlı Petrol-İş Sendikası Aliağa Şubesi ile Petrokimya Holding A.Ş. (Petkim) arasında geçen 8 Ocak'tan bu yana sürdürülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde mutlu sona ulaşıldı. Petrol-İş Sendikası'na üye 1864 işçi, taleplerinin büyük oranda kabul edilmesi üzerine 6 gündür ayrılmadıkları tesislerdeki direnişine son verdi. Petrol-İş Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay, taleplerinin yüzde 90 oranında kabul edildiğini belirtip, "işçilerimize hayırlı olsun" dedi. Oktay, daha sonra geniş kapsamlı bir açıklama yapacaklarını da belirtti.

Petrol-İş Aliağa Şube Başkanı Mevlüt Çınar da, uzlaşmanın sağlanmasıyla işçilerin büyük sevinç yaşadığını söyledi. Uzlaşma ile eski 600 kıdemli işçi ile yeni 1600 kadar işçi arasında iki ayrı ücret skalası arasındaki farkın büyük ölçüde giderildiğini söyledi. Ücretlere ilk altı ay için yüzde 6, ikinci altı ay için enflasyon oranında zam yapılacak. Bu zamların üzerinde eski ve yeni çalışanlar arasındaki farkı giderecek düzeltmeler de olacak.

Çınar, "Her ay yapılan 135 liralık sosyal yardım da brüt 170 liraya çıkartıldı. Diğer sosyal haklara ise yine enflasyon oranında zam yapıldı. Ekstra olarak ise iki dini bayramda ödeme yapılması eklendi. Ramazan ve Kurban Bayramları'nda işçilere 275'er liralık bir ödeme de yapılacak" dedi.

Çınar, uzlaşmanın sağlanmasını ardından tesislerde ürün-giriş çıkışınına yeniden başlandığını da söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler