Laleli’de büyük çöküş

Rusya ile yaşanan uçak krizi en çok Laleli’yi vurdu. Bu ülkeye tekstil ihracatının durma noktasına gelmesi Laleli’ye 3.5 milyar dolarlık kayıp yazdırdı.

Yayınlanma: 29.07.2016 - 06:33
Abone Ol google-news

Rusya’yla yaşanan uçak krizinin ardından Laleli ihracatı 6 milyar dolardan 2.5 milyar dolara geriledi.

Rusya ekonomisinin küçülerek rublenin değer kaybetmesinin Türkiye’ye direkt olarak olumsuz yansıdığını söyleyen Laleli Sanayici ve İşadamları Derneği (LASİAD) Başkanı Gıyasettin Eyyüpkoca, “Üzerine bir de Rusya ile ilişkilerimizin çok iyi olduğu bir zamanda uçak krizi yaşanınca çok olumsuz etkilendik” diye konuştu.

Kriz öncesi dönemde Laleli ihracatının yüzde 35’lik kısmının Rusya’ya yapıldığını ancak bu oranın şu anda yüzde 27’ye düştüğünü anlatan Eyyüpkoca, “Rusya odaklı çalışan işletmeler yüzde 60 daraldı. Krizden sonra oluşan 3.5 milyar dolarlık kaybın telafi edilebilmesi için Rusya’yla ilişkilerin düzelmesini umuyoruz” dedi.

Eyyüpkoca, Laleli’deki 7 bin civarındaki işyerinin pazarlama ve satış kanallarını daha etkin kullanma hedefiyle bu yıl 5.’sini düzenleyecekleri Laleli Fashion Shopping Festivali’ne, Afrika ülkelerinin Rusya’ya alternatif oluşturduğunu söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler