İngiltere gol oldu yağdı

2018 Dünya Kupası G Grubu'nda İngiltere Panama'yı 6-1 gibi farklı bir skorla yenmeyi başardı. İngiltere bu galibiyetle puanını 6'ya çıkartıp bir üst turu garantilerken, Panama'nın gruptan çıkma umudu kalmadı

Yayınlanma: 24.06.2018 - 16:43
İngiltere gol oldu yağdı
Abone Ol google-news

Panama güçlü rakibi karşısında maça cesur başladı, ancak İngiltere, 8. dakikada stoper Stones'in köşe vuruşundan bulduğu golle Panama ataklarına karşılık verdi ve 1-0 öne geçti. Golden sonra Panama beraberlik golü için ataklarda bulunsa da, İngiltere 21. dakikada Lingard'a yapılan faul sonucunda penaltı kazandı ve Kane penaltıyı ngole çevirerek farkı 2'ye çıkardı: 2-0. Bu andan itibaren direnci azalan Panama'ya karşı İngilizler, 36. dakikada Lingard'ın güzel vuruşuyla durumu 3-0'a getirdi. Hemen ardından 40. dakikada yine bir duran top organizasyonunda Stones'in kafa vuruşuyla 4-0 öne geçen Ada Takımı ilk yarıda gol olup yağmaya devam etti. İlk yarı biterken 45+1. dakikada tekrar penaltının başına geçen Kane, durumu 5-0 getirdi ve takımlarsoyunma odasına bu skorla  girdi.

İkinci yarıda da hız kesmeyen İngiltere, 62. dakikada Loftus-Cheek'in, Kane'in ayağına da çarpan şutunda 6. golü buldu.

Dakikalar 68'i gösterirken kazanılan frikikte topun başına geçen Avila'nın ortasında Baloy'un vuruşuyla golü bulan Panama skoru 6-1'e getirdi. Bu gol aynı zamanda Panama'nın Dünya Kupası tarihindeki ilk golü oldu.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve İngiltere, Panama'yı 6-1 mağlup ederek gruptan çıkmayı garantiledi. Panama ise ilk kez katıldığı Dünya Kupası'nda ikinci maçını da kaybederek gruptan çıkma umutlarını son maçlar öncesinde kaybetmiş oldu.

G Grubu'nun lideri 28 Haziran günü oynanacak İngiltere-Belçika karşılaşmasıyla belli olacak. Bu maçın berabere bitmesi durumunda ise, iki takımın da attığı ve yediği goller eşit olduğu için, en az sarı kart gören takım grubu lider olarak tamamlayacak.

Harry Kane, 1966'da Geoff Hurst ve 1986'da Gary Lineker'in ardından Dünya Kupası'nda İngiltere formasıyla hat-trick yapan üçüncü oyuncu oldu.

İNGİLTERE: 6 - PANAMA: 1
STAT: Novgorod
HAKEMLER: Ghead Grisha (Mısır), Redouane Achik (Fas), Waleed Ahmed (Sudan)
İNGİLTERE: Pickford, Walker, John Stones, Maguire, Trippier (dk. 70 Rose), Loftus-Cheek, Henderson, Lingard (dk. 63 Vardy), Ashley Young; Sterling, Kane (dk. 63 Vardy)
PANAMA: Penedo, Roman Torres, Escobar, Murillo, Davis, Gomez (dk. 69 Baloy), Godoy (dk. 62 Avila), Cooper, Barcenas (dk. 69 Arroyo), J. Luis Rodriguez, Perez
GOLLER: Dk. 8, dk. 40 Stones, dk. 22 (pen.), dk. 45+1 (pen.), dk. 62 Kane, dk. 36 Lingard (İngiltere); dk. 78 Baloy (Panama)
SARI KARTLAR: Loftus-Cheek (İngiltere); Cooper, Escobar, Murillo (Panama)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler