Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray transferde durgun

Spor Toto Süper Lig'de yeni sezon öncesi yaz transfer dönemindeki hareketlilik beklentilerin altında kaldı.

Yayınlanma: 20.07.2018 - 06:05
Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray transferde durgun
Abone Ol google-news

Spor Toto Süper Lig'de Lefter Küçükandonyadis Sezonu'nun başlamasına sayılı günler kala İstanbul'un dev kulüpleri transferde henüz beklenen etkiyi yaratamadı. Financial Fair Play anlaşmaları devam eden Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin yanısıra, geçen ay UEFA ile masaya oturarak 4 yıllık FFP anlaşması imzalayan Galatasaray da transferde suskun kaldı.

Kur artışı kulüpleri zora soktu

Üç büyükleri transferde zorlayan en önemli faktör Türkiye'nin yaşadığı ekonomik problemler oldu. 2017 Temmuz ayında 4.11 olan Avro tam bir yıl sonra 5.60'ı bulurken, geçen sene 3.52 olan dolar kuru 4.80'e yükseldi.

Bundan tam 365 gün önce 9 isim açıklanmıştı

Üç büyükler geçen sezon 20 Temmuz'a kadar tam 9 transfer açıklamıştı. İşte o isimler ve imza tarihleri:

Beşiktaş: Pepe (5 Temmuz 2017)

Fenerbahçe: Mehmet Ekici (5 Haziran 2017), Valbuena (13 Haziran 2017), Dirar (17 Haziran 2017), Kameni (3 Temmuz 2017)

Galatasaray: Gomis (29 Haziran 2017), Belhanda (30 Haziran 2017), Maicon (30 Haziran 2017), Mariano (17 Temmuz 2017)

Transferde şu ana dek neler oldu?

Sarı-Kırmızılılar kadrosuna ilk olarak geçtiğimiz sezon kiralık oynayan Japon sol bek Yuto Nagatomo'yu 2.5 milyon Avro karşılığında kattı. Ardından bonservissiz olarak Muğdat Çelik ve Everton'dan 800 bin Avro kiralama ücreti karşılığında Henry Onyekuru takviyeleri geldi. Geldiğinden beri bekleneni veremeyen ve Standart Liege'e kiralanan Luis Cavanda ise 2.4 milyon Avro'ya Belçika ekibine satıldı. Sözleşmeleri sona eren Yasin Öztekin, Carrasco, Latovlevici, Eray İşcan ve Hakan Balta ile nikah tazelenmedi ve bu oyuncular serbest kaldı.

Fenerbahçe'de Ali Koç'un başkan seçilmesinin ardından taraftarın beklentilerinin farkında olan yönetim, Samandıra'yı Cocu ve Comolli'ye emanet ettikten sonra potansiyelli genç oyunculara yöneldi. Sarı-Lacivertliler Altınordu'dan Berke Özer (2.5 milyon Avro) ve Barış Alıcı'nın (1.5 milyon Avro) yanısıra Hollanda 2. Lig takımı NEC Nijmegen'den Ferdi Kadıoğlu'nu 1.4 milyon Avro karşılığında renklerine kattı.

Beşiktaş ise şu ana dek transferin en sessiz devi oldu. Siyah-Beyazlılar Lens'in bonservisinin alınması dışında Eskişehirspor'dan genç önlibero Dorukhan Toköz'ü bedelsiz olarak renklerine kattı. Dusko Tosic'in Çin'e transferinden yaklaşık 6 milyon Avro gelir elde eden Beşiktaş, bu geliri hücum yollarına yapılacak olası takviyede kullanmayı planlıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler