Galatasaray'dan 2. tedbir hamlesi

Galatasaray’ın 23 Mart’taki mali genel kurulunda idari açıdan ibra edilmeyen Sarı-Kırmızılı yönetimden yeni bir hukuki hamle geldi.

Yayınlanma: 05.04.2019 - 08:00
Galatasaray'dan 2. tedbir hamlesi
Abone Ol google-news

Galatasaray’ın 23 Mart’taki mali genel kurulunda idari açıdan ibra edilmeyen Sarı-Kırmızılı yönetimden yeni bir hukuki hamle geldi. Aynı genel kurulda ibra edilmeyen Denetleme Kurulu’nun İstanbul 12. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne yaptığı tedbir başvurusunun ardından Sarı-Kırmızılı kulübün ikinci başkanı Abdurrahim Albayrak ile yönetici İlber Aydemir de konuyu mahkemeye taşıdı. Albayrak, 27. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne, Aydemir 25. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne genel kurulda çıkan idari ibrasızlık kararına tedbir konması için başvurdu.
Denetleme Kurulu’nun yaptığı itirazda hem idari ibrasızlığın hem de kulüp tüzüğü gereği 30 gün içinde seçim kararı alınması zorunluluğu hakkında tedbir talep ettiği öğrenildi. Denetleme Kurulu üyelerinin ayrıca seçim kararı alınması ihtimalinin gerçekleşmesi halinde kongreye katılamama durumlarının ortadan kalkması için de tedbir talebinde bulunduğu kaydedildi. Hazırlanan itiraz dilekçesinde; genel kurulda süre kısıtlaması olmadan 50 üyeye konuşma hakkı tanındığı, saat 10.00’da başlayan toplantının gece 00.00’a kadar sürdüğü ve hazirundan yaklaşık 1000 kişinin bu nedenle salondan ayrıldığı belirtildi. Ayrıca dilekçede yönetimin idari açıdan ibrasının yapıldığı ilk oylamada olumlu oyların olumsuzlara göre daha fazla olduğunun görüldüğü, buna rağmen yeniden oylama gerçekleştirildiği aktarıldı. İtiraz başvurusunda yönetimin gizli oylama talebinin reddedildiği, toplantının düzenle yönetilmesi görevinin Divan Kurulu’nca yerine getirilmediğinin altı çizildi.

‘Terim konuşsun’
Galatasaray Kulübü eski başkanı Prof. Dr. Duygun Yarsuvat, teknik direktör Fatih Terim’in Sarı-Kırmızılıların bir genel kurulunda konuşmak istediğini söylemesiyle ilgili, Radyospor’a “Galatasaray’ın içindeki kurullar, Galatasaray’ı kontrol ediyor. Bunlar olmazsa Galatasaray zaten olamaz. Bu kurullar olacak, herkes kendi görüşünü söyleyecek. Galatasaray’ın problemlerini zaten Galatasaray içinde çözüyoruz. Ama bunun dışında kapalı kapılar ardında bunu gerçekleştirmek uygun düşmez. Fatih Terim de böyle insan değildir. Fatih Terim Galatasaray genel kurulu üyesi olduğu için konuşma hakkına sahiptir. Divanda ona ait bir gündem yapalım, gelip konuşsun. Teknik direktör olması konuşmasına engel değil” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler