Vedat Muriç Alex'i geçecek mi?

Fenerbahçe aradığı golcüsünü yıllar sonra nihayet buldu. Sarı-Lacivertli forma altında 2 maçta 2 gol atma başarısı gösteren Vedat Muriç, geçilemeyen 28 gol barajına şimdiden göz dikti.

Yayınlanma: 27.08.2019 - 04:00
Vedat Muriç Alex'i geçecek mi?
Abone Ol google-news

Fenerbahçe aradığı golcüsünü yıllar sonra nihayet buldu. Sarı-Lacivertli forma altında 2 maçta 2 gol atma başarısı gösteren Vedat Muriç, geçilemeyen 28 gol barajına şimdiden göz dikti. Alex’den sonra hiçbir oyuncu ligde 28 golü aşamamıştı. Brezilyalı, 2010-11 sezonunda 28 gol atmış ve takımını şampiyonluğa taşımıştı. Alex’in dışında ligde en fazla gol atan oyuncu ise 2015-16 sezonunda 16 golle Hollandalı Van Persie’ydi. Vedat Muriç, 14 golle 2019 yılının en skorer oyuncusu unvanına sahip. Son yıllarda forvet oyuncularından istediği verimi alamayan Sarı-Lacivertli takım, uzun yıllar sonra aradığı golcüsüne kavuştu. Kosovalı sergilediği performansla kısa sürede kendini ispat etti ve taraftarların gönlünde taht kurdu. 25 yaşındaki Vedat Muriç, fizik gücünün yanı sıra defansın arkasına yaptığı etkili koşular, top kapması, mücadelesi, savunmaya yardım etmesi ve rakibe önde baskı kurması gibi özellikleriyle F.Bahçe’nin yıllardır aradığı golcü olduğunu gösterdi. Takımın en fazla koşan ve en fazla ikili mücadele kazanan isimlerin başında gelen Vedat, teknik heyetinde vazgeçilmezi. Muriç, aslında Sarı-Lacivertli takıma transfer edilirken, birinci forvet olarak değerlendirilmiyordu. O şimdi kıymete bindi. Bu bölgeye transfer yapılacaksa gelen Vedat’ın alternatifi olacak. Teknik heyet bu performansını sürdürmesi halinde Kosovalı golcünün çok rahat 28 golü geçeceğini düşünüyor. Medipol Başakşehir maçı sonrası görüşlerini dile getiren Vedat Muriç, “F.Bahçe gerçekten çok büyük bir kulüp. İçerideki samimiyet, arkadaşlık üst seviyede. İnşallah bunu sezon sonuna kadar taşıyıp, hakettiğimiz şampiyonluğu alacağımızı düşünüyorum. Önümüzde Trabzonspor maçı var, Kendi saha ve seyircimiz önünde alacağımız galibiyetle 3’te 3 yapıp milli araya çok güçlü bir şekilde girmeyi hedefliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Luiz Gustavo bitiyor
Fenerbahçe’nin Marsilya’da forma giyen orta saha oyuncusu Luiz Gustavo’nun transferi konusunda Fransız kulübüyle arasındaki pürüzleri giderdiği öğrenildi. 32 yaşındaki oyuncunun bu hafta içinde İstanbul’a geleceği bildirildi. İstanbul’a gelen Fransız stoper Adil Rami, dün kapsamlı sağlık kontrolünden geçti. 33 yaşındaki oyuncunun kontrollerinde herhangi bir sakatlığa rastlanmadığı belirtildi. Rami ile bugün resmi sözleşme imzalanacağı kaydedildi. 

Forvete Schick
Fenerbahçe’nin, başkan Ali Koç’un talimatıyla Roma’nın 23 yaşındaki santrforu Patrik Schick’in transferi için görüşmelere başladığı öğrenildi. Sportif Direktör Comolli’nin İtalya’ya giderek hem Schick hem de Roma kulübü yetkilileriyle görüşmelere başladığı ve kiralama teklifini sunduğu bildirildi. Oyuncunun Leverkusen ile anlaşamayınca Fenerbahçe’ye “Evet” dediği belirtildi.

Altay: Daha iyi olacağım
Medipol Başakşehir maçında başarılı kurtarışlarıyla takımının üç puan almasında büyük rol sahibi olan genç file bekçisi Altay Bayındır basın mensuplarına karşılaşmayı değerlendirdi. İşte Altay'ın görüşleri: “Yediğim golde ‘Nasıl daha iyi pozisyon alabilirdim, nasıl kurtarabilirdim’ gibi hocamızla birlikte gerekli değerlendirmeyi yapacağız. Bizim için önemli bir galibiyetti. Başakşehir’i evinde yenmek önemliydi. Başakşehir güçlü bir ekip, ama biz de büyük bir camiayız. Geriye düştük, fakat hiçbir zaman oyundan kopmadık. Aynı disiplinle mücadele ettik, devre arasında hocamızın söylediklerini yaptık. Önce beraberlik ardından galibiyet geldi. Çok mutluyuz. Kalecinin işi iyi kurtarış yapmak. Ne mutlu bana ki iyi kurtarışlar yaparak takıma katkı sağladım. Fenerbahçe camiasında genç yaşta kaleye geçmek, kaleyi korumak, büyük bir sorumluluk, ancak bu sorumluluğun bilincinde hareket etmeniz gerekiyor. F.Bahçe kalesini değerli bir şekilde koruyabilmeye çalışıyorum. Daha iyi olacağım. Harun ağabeye teşekkür etmek istiyorum. Her zaman destek veriyor. Şimdi Trabzonspor maçına odaklanacağız. Biz şampiyonluk adına bu yola çıktık. Bu yolda emin adımlarla yürüyemeye devam edeceğiz.”

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler