Çalhanoğlu'nun golü millilere galibiyeti getirdi

Euro 2016 Elemeleri'nde Hollanda ile son dakikada yediği golle 1-1 berabere kalan Milli Takımımız, Lüksemburg ile hazırlık maçında karşılaştı. Ay-yıldızlılara 2-1'lik galibiyeti, 87. dakikada Hakan Çalhanoğlu'nun alışılagelmiş füzesi getirdi.

Yayınlanma: 31.03.2015 - 23:16
Abone Ol google-news

Cumartesi akşamı Amsterdam'da Hollanda'yı devirmeye çok yaklaşan Milliler, duraklama anlarında yediği golle 1 puana razı olmuş ve Euro 2016 Elemeleri'nde çok kritik 2 puanı bırakmıştı.

Ay-yıldızlılar, Lüksemburg ile hazırlık maçında karşı karşıya geldi...

Milli Takım golü erken buldu. Henüz 4. dakikada Mevlüt Erdinç, Arda Turan'ın pasıyla topla buluştuktan sonra ceza yayının üzerinden sert vurdu ve Lüksemburg karşısında Türkiye'yi 1-0 öne geçirdi.

Dakikalar 30'u gösterdiğinde ise Lüksemburg, Mario Mutsch'un golü ile eşitliği yakaladı. Orta alandan başlayan atakta Mutsch, Ben Payal'ın pasıyla ilerledi ve topu yaklaşık 30-35 metre sürdükten sonra ceza yayının sağ tarafından şutunu çektti. Bu şut ağlarla buluştu ve maçtaki skor 1-1'e geldi.

Mücadelenin ilk devresi de bu skorla tamamlandı.

İkinci yarıda Ay-yıldızlıların gol arayışı vardı. 53'te Volkan Şen, ceza yayı üzerinden etkili şutunda kaleciyi geçemezken, 57. dakikadaki denemesinde ise az farkla auta gitti.

Gole en çok yaklaştığımız anlardan birisi 63. dakikada yaşandı. Hakan Çalhanoğlu'nun ortasında Maxime Chanot'tan seken top Umut Bulut'un önünde kaldı Umut'un müsait durumda vuruşunu ise Lüksemburg savunması çizgiden çıkardı.

Aranan gol ise 87. dakikada geldi. Hakan Çalhanoğlu, yaklaşık 30 metreden çok sert vurdu ve Lüksemburg savunmasına da çarpan top ağlarla buluştu. Milliler, bu golle 2-1 öne geçmeyi başardı.

Mücadelenin kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Milli Takımımız, Lüksemburg ile oynadığı hazırlık maçını 2-1 kazandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler