Kilit isim Ünal Aysal

Eski başkanın seçime girmesi için baskı var, bazı adaylar ise onun tavrına göre hareket edecek

Yayınlanma: 03.04.2015 - 07:09
Abone Ol google-news

Galatasaray’da gözler mayıs sonundaki başkanlık seçimine çevrildi. Adnan Öztürk ve Turgay Kıran’ın adaylıklarını açıklamasının ardından eski başkan Ünal Aysal’ın kararı bekleniyor. Mali kongrede ibra edilen ve güven tazeleyen Aysal’a Sarı-Kırmızılı camiadan seçime girmesi yönünde baskı var. Henüz kararını vermeyen Aysal’ın adaylığa sıcak bakmadığı, ancak kurmaylarıyla bir dizi görüşmede bulunup konuyu masaya yatıracağı öğrenildi.

Karar 10 Nisan’da

Ünal Aysal, yeniden aday olma ihtimalinin şu an bulunmadığını belirtti, ancak bir yandan da açık kapı bıraktı. Görüşlerini aldığımız eski başkan Aysal, “Şu anda hâlâ benim ilk görüşümde bir değişiklik yok. Genç kadroların işin başına gelmesini istiyor ve onlara destek sağlamamızın gerekliliğini düşünüyorum. Dursun Özbek Bey ile görüştük. Dostane bir görüşme yaptık. Eğer doğru kadroları görürsek destek vereceğim. Benim gönlümden geçen iyi bir başkan adayının çıkması ve benim de onu desteklemem. Adaylık konusunda henüz verilmiş bir kararım yok. Kararımı 10 Nisan’dan sonra açıklayacağım” dedi.

Yasaman-Özbek bekliyor

Sarı-Kırmızılı kulislerde Ünal Aysal’ın vereceği kararın, bazı adayların yol haritasında kilit rol oynayacağı konuşuluyor. Duygun Yarsuvat yönetiminde başkan yardımcılığı görevini üstlenen ve kongrede başkan adayı olması beklenen Dursun Özbek’in, Ünal Aysal’la yaptığı zirvede özellikle mali konularda destek istediği bildirildi. Özbek’in iyi bir yönetim listesi oluşturması halinde Aysal’ın kendisine destek vereceği biliniyor. Son dönemde özellikle Yarsuvat’la girdiği sert diyaloglar ve Ali Dürüst ile Abdurrahim Albayrak’a karşı tavırlarıyla dikkat çeken İkinci Başkan Hamdi Yasaman’ın da başkan adayı olabileceği konuşuluyor.

Arena’da rekor maçı

Galatasaray’ın 5 Nisan’da gündüz maçında Karabükspor’la Türk Telekom Arena’da oynayacağı karşılaşmada Sarı-Kırmızılı taraftarlar rekor kırmaya hazırlanıyor. Bu sezon Fenerbahçe derbisi ve Şampiyonlar Ligi maçları da dahil olmak üzere tribünleri doldurmakta zorlanan taraftarlar, 4. yıldız yolunda Karabükspor karşısında takımlarına büyük destek verecek. Kombine kart sahibi 34 bin taraftarın stada geleceği, satışa çıkarılan 10 bin biletin de tükendiği öğrenildi. Kalan 5 bin biletin de satılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Böylece bu sezon ilk kez Türk Telekom Arena tamamen dolmuş olacak.

Son aday Cengiz

Galatasaray camiasının sevilen ismi Mustafa Cengiz, mayıs ayındaki seçimde başkan adayı olduğunu açıkladı. Mali genel kurulda yaptığı konuşmayla üyelerden büyük takdir alan ve “Şikecilere destek oldunuz mu ben sizi de ibra etmem” diyerek dikkatleri üzerine çeken Cengiz’in ekibini kurmaya başladığı öğrenildi. Cengiz, “Bu konuda talep var. Aday olmayı ve önümüzdeki hafta açıklamayı ciddi ciddi düşünüyordum. Gelişmeler hızlı ve bu yönde oldu. Seçimlerde başkanlığı adayım” dedi.

Kıran projeyle geliyor

Galatasaray Kulübü başkan adayı Turgay Kıran, önümüzdeki hafta cuma günü Türkiye Spor Yazarları Derneği’nin Levent’teki merkezinde düzenleyeceği basın toplantısıyla projelerini ve yönetimine alacağı isimlerin bir kısmını tanıtacak.

Adnan Öztürk çalışıyor

Adaylığını açıklayan Adnan Öztürk başkanlık için en güçlü isimlerin başında geliyor. Öztürk, uzun zamandır seçim çalışmalarını sürdürüyor. Listesindeki isimleri belirlemek için toplantılar yapan Öztürk’ün önceliği Sarı-Kırmızılı kulübün mali yapısını düzelterek giderleri disiplin altına almaya verdiği öğrenildi.

Burak’ta belirsizlik

Galatasaray, Karabükspor maçı hazırlıklarını sürdürdü. Sakatlığı bulunan Sabri ve Semih kondisyonerle çalıştı, Burak Yılmaz’ın tedavisine devam edildi. Sabri ve Burak’la ilgili karar yarınki idmanda verilecek. Semih ve milli takımda sol dizinden sakatlanan Bruma’nın Karabük maçında oynama ihtimali düşük görünüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler