Van Persie Şampiyonlar Ligi'nde ManU'yu istiyor

Fenerbahçe'nin transfer bombası van Persie, Şampiyonlar Ligi'nde Manchester United ile eşleşmek istiyor! İngiliz basına konuşan yıldız oyuncu, Van Gaal'e kızgın!

Yayınlanma: 20.07.2015 - 10:12
Abone Ol google-news

 

Fenerbahçe'nin yeni yıldızı Robin van Persie, Şampiyonlar Ligi'nde eski takımı Manchester United ile eşleşmek istediğini söyledi. Hollandalı yıldız, ManU'daki Menajeri Van Gaal'e de kızgın... 
 
İngiliz The Sunday Times gazetesine röportaj veren 31 yaşındaki Hollandalı yıldız, "Şampiyonlar Ligi'nde Manchester United ile karşılaşmayı isterim. Bunu kızgınlıktan dolayı değil, oyunun güzelliğinden dolayı istiyorum" dedi.
 
İtalya ve İspanya'da da seçenekleri olmasına rağmen Türkiye'deki futbol tutkusundan dolayı Fenerbahçe'yi tercih ettiğini ifade eden van Persie, transferden kendisi kadar ailesinin de mutlu olduğunu kaydetti.
 
Hollandalı futbolcu, 20 yaşında Feyenoord'dan Arsenal'a transfer olduğunu anımsatarak, "Anlaşma sağlandığında küçük bir araba aldım ve Rotterdam'dan üç valizle kara yoluyla Londra'ya gittik. Şimdi üç kamyonla gidiyoruz. Eşim Bouchra her şeyi saklıyor. Kariyerimin kusursuz bir peri masalına benzemesini amaçlamıyorum. Manchester United, bu hikayenin küçük bir parçasıydı. İngiltere'de 11 yıla baktığımda çok güzeldi. Arsene Wenger ve Sir Alex Ferguson gibi iki büyük menajerden destek aldım. Harika futbolcularla birlikte oynadım" diye konuştu.
 
Sekiz yıl forma giydiği Arsenal'ın Fransız menajeri Arsene Wenger'i baba gibi gördüğünü aktaran van Persie, "Futbolcu olmamı sağladı. Oluşturduğu ortamda kendinizi güven içinde hissediyorsunuz. İnsanlar Wenger'le aramızda bir tartışma olduğunu zannetti. Tam aksine birbirimize saygımız sonsuz. O dönemde bazı görüş ayrılıklarımız oldu ancak hala sık sık görüşüyoruz. Güven ve saygı iki taraflıdır. Wenger ve Ferguson bunları veren iki büyük menajer" ifadelerini kullandı.
 
"REZERV TAKIMDA OYNAMAMA İZİN VERMEDİ"
Alex Ferguson'ın Ferdinand'ı, Giggs'i ya da Scholes'u, Arsene Wenger'in de Bergkamp'ı nasıl oynatacağını bildiğini savunan Robin van Persie, "Bu bir yetenek ve her menajerde yok" diyerek vatandaşı Van Gaal'i hedef aldı. Yıldız oyuncu sözlerini "1-0 yenildiğimiz ve 90 dakika yedek kulübesinde oturduğum Chelsea maçı işlerin doğru gitmediğinin ilk sinyaliydi. Daha fazla dakika alabilmek için rezerv takımda oynamak istedim, onu da kabul etmedi. Van Gaal ve benim aramdaki atmosfer değişti. Kulüpteki insanlar da bunu fark etti ama her zaman profesyonel davrandım. Ben, eşim ve çocuklarım Manchester'da mutluyduk, o noktada ayrılmayı düşünmedim." diye sürdürdü.
 
Dünya Kupası'nın hem fiziksel hem zihinsel olarak çok yorucu geçtiğini de anlatan Robin van Persie, sakatlığı konusunda ise yine Van Gaal'i suçladı. Ayak bileğindeki ağrılara rağmen Noel döneminde 6 günde 3 maça çıktığını belirten van Persie, ağrı kesicilerle oynadığını belirtti.
  
Van Gaal'in kendisiyle ilgili düşüncelerinin değiştiğini iddia eden golcü futbolcu, "Hollanda Milli Takımı'nda bana '3. tercihsin' demişti ama ben mücadele ederek hem birinci golcü hem de kaptan oldum. Takıma dönmek için mücadele etmek benim önüme tercih olarak sunulmadı. Beni ikinci sahaya gönderdi. Olgun bir oyuncuyum, aptal değilim. Sinirlenmedim ve duygusal davranmadım. Bunlar futbolun ve hayatın bir parçası" değerlendirmesinde bulundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler