Gomez'e 'Beşiktaş usulü' çözüm

Beşiktaş, Alman futbolunun son yıllarda yetiştirdiği en önemli golcülerden biri olan Mario Gomez'i Fiorentina'dan transfer ederken siyah beyazlıların oyuncu ile ilgili Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı transfer açıklaması kafaları karıştırdı.

Yayınlanma: 31.07.2015 - 00:25
Abone Ol google-news

İşte Gomez transferinin tüm detayları...

Erdal Torunoğulları'nın yönetimindeki transfer komitesi Fiorentina'da forma giyen Alman golcü Mario Gomez'e Beşiktaş forması giydirirken oyuncunun bonservisinin alınmaması ve kiralanması gözlerden kaçmadı.

Beşiktaş, Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklamada; 'Fiorentina'dan kiralanan Gomez'e 2015-2016 sezonunda 3.500.000 Avro garanti ücreti ödenecektir.' ifadesine yer verirken kulübün resmi sitesinden de oyuncunun satın alma opsiyonun Beşiktaş'ta olduğu ifade edildi.

FIORENTİNA FİNANSAL FAİR PLAY'E TAKILINCA ÇÖZÜM BEŞİKTAŞ'TAN GELDİ

Floransa temsilcisi Fiorentina ile yapılan görüşmelerde Beşiktaş kulübü oyuncuyu bonservis bedeliyle transfer etmek isterken Mario Gomez'in Fiorentina kulübünden alacakları transferin gecikmesine sebep oldu.

Fiorentina Kulübü, UEFA Finansal Fair Play kuralları gereği oyuncunun alacaklarını ödemeden Beşiktaş'a satışını gerçekleştiremeyince oyuncunun alacaklarının yanı sıra yeni sezonda da yıllık ücretini ödeme tehlikesi ile karşı karşıya kaldı.

Floransa ekibini rahatlatan çözüm ise Beşiktaş tarafından geldi. Oyuncunun transfer haklarını alamayan siyah beyazlı transfer komitesi oyuncu ile anlaşıp kiralama teklifini Fiorentina'ya iletirken bu teklif İtalyan ekibinden kabul gördü.

Fiorentina, Beşiktaş'ın yeni transfer stratejisi ile yeni sezonda oyuncunun alacağı ücretten kurtulurken siyah beyazlılar da oldukça büyük maliyetli bir transferi 3.5 Milyon Euro ile sonuçlandırmış oldular.

Kara Kartallar, Gomez ile yıllık 3.5 Milyon Euro'ya anlaşırken oyuncu için herhangi bir bonservis bedeli ödemeden Alman golcüyü transfer etmeyi başardılar. Siyah beyazlılar 2015-2016 sezonunun sonunda yeni sezon için Gomez'i bir kez daha kiralama yoluna gidecek. 2016-2017 sezonunun sonunda ise Fiorentina ile sözleşmesi sona erecek olan Gomez, Beşiktaş ile tekrar masaya oturacak. Eğer iki taraf anlaşırsa oyuncu futbol yaşantısına Beşiktaş'ta devam edecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler