Volkan ve Diego görüşme odasına

Fenerbahçe teknik direktörü Pereira, ilk maçın iki yıldızıyla özel olarak konuştu

Yayınlanma: 01.08.2015 - 05:36
Abone Ol google-news

Shakhtar Donetsk rövanş maçı için Fenerbahçe sıkı hazırlık dönemi geçiriyor. Elbette kolay bir maç olmayacak. Galibiyet ve her türlü beraberlikler F.Bahçe’ye tur için yetiyor. Seyirci desteği çok önemli. Bakalım Ukrayna’da Sarı-Lacivertli taraftarlar olacak mı? Teknik direktör Pereira futbolcularıyla ayrı ayrı ilgileniyor. Portekizli ilk maçın 2 yıldızı kaleci Volkan Demirel ve Diego Ribas’la özel bir görüşme yaptı. Tecrübeli hoca iki oyuncusuna, “Lviv’de işi siz bitireceksiniz” dedi. Pereira, çarşamba gecesi oynayacakları karşılaşmada en çok ihtiyaçları olan şeyin ‘futbol aklı’ olduğunu dile getirdi. Gökhan Gönül’ün bu maçta da oynamayacak olması bir dezavantaj gibi görünüyorsa da Hasan Ali Kaldırım’ın ilk karşılaşmadan geçer not alması buradaki sıkıntıyı ortadan kaldırmışa benziyor. Nani’nin kıpırdaması şart. Henüz tam hazır olmayan van Persie bu maçta sanırım daha fazla şans bulacak.

Saracoğlu’ndaki maçta ipi çekilmiş bomba ifadesi kullandığım Alves’e Porto’dan teklif gelmiş. Gitsin mi, gitsin! Çok hata yapıyor. Kişisel görüşüm her ne kadar yaşı 35’e dayanmış olsa da Egemen Korkmaz’ı göndermek hataydı. Sarı-Lacivertli takım Shakhtar’ı elemesi durumunda Avrupa Ligi’ne direkt katılmayı garanti altına alacak. Play-off turunu da geçerse Şampiyonlar Ligi’ne kalacağı gibi çok önemli bir gelirin de sahibi olacak. Birçok futbol otoritesi F.Bahçe’nin Şampiyonlar Ligi’nde ses getirecek, eğer yoluna UEFA Avrupa Ligi’nde devam etmesi durumunda final oynayacak potansiyele sahip olduğunun altını çiziyor. Tabii ki her şey defalarca ifade ettiğim gibi taşların oturup oturmayacağına bağlı.

Shakhtar’dan şok tepki

Dopingli olduğu iddia edilen Fred’i oynattığı için Shakhtar Donetsk’i UEFA’ya şikâyet eden F.Bahçe’ye, Ukrayna kulübünden çok sert bir yanıt geldi. UEFA’ya yapılan itirazı yorumlayan Shakhtar’ın CEO’su Sergei Palkin, Sarı-Lacivertlilere yönelik, “Şu anda kulüpte konuyla ilgili resmi bir belge yok. Resmi olmayan kaynaklardan, oyuncunun temsilcileri aracılığıyla A numunesinin pozitif çıktığını biliyoruz. WADA’dan sonuçları bekliyoruz. Bence F.Bahçe zamansız ve sportmenlik ruhundan uzak bir tavır sergiledi” dedi.

Nani: F.Bahçe benim için fırsat

F.Bahçe’nin yıldızı Luis Nani, çarpıcı açıklamalarda bulundu ve “Burada olmam benim için iyi bir fırsat” dedi. İşte Nani’nin röportajından derlenen önemli bölümler...

* Taraftarın bana verdiği güç ve cesaret, futboluma hırs ve daha fazla motivasyon olarak yansıyacak. Takımdaki diğer oyuncular gibi ben de her ne pahasına olursa olsun, onları mutlu etmek için savaşacağıma söz veriyorum.

* F.Bahçe’nin hırslarına ve isteklerine yardımcı olabilmek için kendimi son derece hazır, motive olmuş ve güçlü hissediyorum. F.Bahçe kendimi gösterebilmem için yepyeni bir fırsat olacak.

‘Pereira çok güçlü bir hoca’

* Psikolojik ve mental olarak çok güçlü bir hoca. Pozitif bir hoca. Eğer bir şeyi istiyorsa, hedefini koyup çok iyi bir şekilde oraya nasıl ulaşacağını bilen bir insan. Onda şampiyon mentalitesi ve duruşu var.

* Ana hatlarıyla sezon hedeflerimiz; Türkiye’de katıldığımız tüm turnuvalarda kesinlikle şampiyon olmak. Aynı zamanda Avrupa’da iyi işler yapabilmek bizim için çok önemli. Henüz birbirimizi çok iyi tanıyan ve ezbere oynayabilen bir ekip haline gelemedik ancak en iyi şekilde hazırlandık. Elimizden gelenin en iyisini bütün sezon boyunca vereceğiz.

Rövanşa Alman hakem

F.Bahçe’nin Shakhtar Donetsk ile 5 Ağustos Çarşamba günü (21.45) oynayacağı Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçını Almanya Futbol Federasyonu’ndan Felix Zwayer yönetecek.

Öte yandan F.Bahçe’nin kadroda düşünmediği Samuel Holmen, Aykut Kocaman’ın çalıştırdığı Torku Konyaspor’a 1 yıllığına kiralandı. Bu sene Sarı-Lacivertliler’le sözleşmesi biten İsveçli’nin F.Bahçe kariyeri de sonlanmış olacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler