Parayı alan düdüğü çalar

3 büyüklerin maçlarına sadece profesyonel hakemlerin atanması gözlerden kaçmadı

Yayınlanma: 01.09.2015 - 08:04
Abone Ol google-news

Hakem hataları, Spor Toto Süper Lig’de henüz 3. hafta tamamlanırken gündemde kendine fazlasıyla yer buldu. Hakemlerle ilgili bir başka sıkıntı ise sürekli olarak üç büyüklerin maçlarına profesyonel hakemlerin atanması oldu.

Cüneyt Çakır, Hüseyin Göçek, Mete Kalkavan, Barış Şimşek, Tolga Özkalfa, Halis Özkahya, Ali Palabıyık, Fırat Aydınus ve Bülent Yıldırım Ağustos ayında TFF ile profesyonel hakemlik ile ilgili sözleşme imzalarken Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray’ın Süper Lig’de oynadığı toplam 9 maçın hepsini profesyonel hakemlerin yönetmesi dikkat çekti.

TFF ile sözleşme imzalamayan hakemler ilk 3 haftada 3 büyüklerin maçına atanamazken dördüncü haftada MHK’nin nasıl bir atama yapacağı merakla bekleniyor.

Tartışmalar bitmiyor

Ligde 3. hafta mücadelesinde F.Bahçe evinde Antalyaspor’u Nani’nin uzatma dakikalarında serbest vuruştan attığı golle devirirken zorlu mücadelenin tartışmaları sürüyor. Birçok yorumcu, Nani’nin skoru değiştirdiği serbest vuruş öncesinde Diego’ya yapılan müdahalenin faul olmadığını öne sürürken Fenerbahçe cephesi ise maçın ikinci yarısında Antalyaspor ceza sahası içinde Nani’nin düşürülmesinin penaltı olduğunu ancak hakemin penaltıyı atladığını iddia ediyor. Eski hakemler Bülent Yıldırım’ın performansını şu sözlerle değerlendirdiler:

Cem Papila: Penaltı değil

“Diego’ya çalınan pozisyonda herhangi bir faul olmadığı konusunda herkes hemfikir. Nani’nin pozisyonunda benim görüşümü sorarsanız ben de bu pozisyona penaltı vermezdim. Zor bir pozisyon.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler