Hurma: "Teröristler istedi diye..."

Trabzonspor Sportif Direktörü Süleyman Hurma, şehit haberlerinin ardından liglerin ertelenmesi konusuyla ilgili soruya cevap verdi.

Yayınlanma: 08.09.2015 - 14:27
Abone Ol google-news

 

Trabzonspor Sportif Direktörü Süleyman Hurma, iyi bir takım iskeleti kurduklarına inandığını belirterek, "Bundan sonra yapacağımız bu takımı mümkün olduğunca birbirine bağlamak, yüksek oyun kalitesine sahip olmak, eksikliklerini de doğru bir şekilde tespit edip doğru oyuncuları aksayan yerlere koymak. Onu becerebilirsek Trabzonspor, bu oluşturduğu kadroyla 5-6 sene ciddi yerlerde olabilecek ve arzu ettiği şampiyonlukları yaşayacaktır. En büyük sıkıntımız sabırdan yana" dedi.

"Önce vatan" yazan rozet taktı

Trabzonspor Sportif Direktörü Süleyman Hurma, ceketinin yakasında, "Önce Vatan" yazan rozetle Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısına, şehitler için üzüntülerini bildirerek başlarken, "Her milletin var oluş sebebi kendi çocuklarını geleceğini korumaktır ama üzülerek söylüyorum ne olduğunu bilmediğimiz, kime hizmet ettiğini bilmediğimiz, onları kardeşlerimiz saydığımız insanlar, çocuklarımıza pusu kurarak bir bir toprağa düşürüyorlar. Bu çok ağır bir dram. Siyasetçi, devlet adamı, asker değiliz. Tam nasıl konuşmak gerek onu da açıkçası net bir şekilde bilemiyorum. İnsanın içindeki öfke ve acıyı bir kenara koyarak konuşmayı becermesi çok kolay değil. Biz milletimizin askerimizin, polisimizin, devletimizin sonuna kadar yanındayız. Bu ülkenin bütün evlatları da öyle olacaktır. Allah bu ülkeye, bu ülkenin insanlarına acı yaşatmasın. Umuyorum ki bugün yaşananlar son olur. İnsanlar evlerinde huzurlu olurlar. Şehitlerimizin birinin acısını yüreğimizde kapatmadan diğerinin olması çok üzücü. Allah o annelere babalara sabır versin. Gerçekten onların durumunu anlamak, kabul etmek çok güç" ifadesini kullandı.

Maçların ertlenmesi konusu

Hurma, terör olayları nedeniyle maçların oynanıp oynanmamasıyla ilgili bir soruyu yanıtlarken de şunları söyledi:

"Evlatlarımız bir biri yere düşerken, futbol konuşmak ve oynamak güzel bir şey değil. Ancak şunu da söylemek istiyorum. Biz devlet adamı değiliz. Bu işin stratejisini hesaplayacak bilgiye sahip değiliz. Halkız, spor adamıyız. Biz sadece sevinir, üzülürüz. Vergimizi veririz, ülkemiz için çalışırız. Onun ötesinde bir şeyi bilmek kolay değil. Devlet büyüklerimiz bu konuda ne düşünür bilmiyorum. Ama teröristler istedi diye ülkenin durmasını da akla uygun bulmuyorum. Futbol bir eğlence. Evlatlarımız şehit olurken eğlenmeyeceğiz, içimiz kan ağlayacak. Ama yaşamımızı da sürdürüyor olmamız gerekir ki, o hainlerin ekmeklerine yağ sürmeyelim. Ama ülkemiz devletimiz, ne karar alırsa biz o karara kayıtsız şartsız uyacak kadar ülkemizi, insanımızı seviyoruz."

"Biz de taraftarımızı sahada istiyoruz"

Süleyman Hurma, herkesin konsantrasyonunun bozulduğunu ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çok hoş günler yaşamıyoruz. İlla bir şeyler söylememiz gerekirse, Trabzonspor büyük bir kulüp. Kendi dinamikleri olan, Türk futbolunda devrim yaratmış, şampiyonluğu İstanbul'un dışına çıkarmış, Anadolu'nun beyi olmuş, çok değerli spor ve spor adamları üretmiş bir kulüp. Böyle bir kulübün sportif direktörü olmaktan gurur duyuyorum. Umuyorum ki bu sezon ve önümüzdeki sezon camiamızın istediği, beklediği başarıları yerine getirebiliriz. Taraftarımız bizden yıldız oyuncusu olan, savaşan, mücadele eden ve Trabzonspor ruhu olan bir takım istiyor. Biz de taraftarlarımızı sahada istiyoruz. Kombine biletlerimizin sayısının artmasını ve tribünlerin dolmasını istiyoruz."

"Taşlar henüz yerine oturmadı"

Hurma, büyük kulüplerin transferleri Temmuz ayına bırakmaması gerektiğinin de altını çizerek, koşullar ve imkanlar ölçüsünde transferler gerçekleştirdiklerini söyledi. Hurma sözlerini şöyle sürdürdü:

"Önümüzdeki transfer dönemlerinde çok daha yüksek kalitede ve çok daha düşük maliyette oyuncuları transfer edeceğiz. O çalışmalarımız başladı. Mutlaka Trabzonspor taraftarının arzu ettiği sonuçları buraya getirecek kadroyu oluşturacağız. Şu anda taşlar tam olarak yerine oturmadı. Beklediğimiz ve arzu ettiğimiz durumu henüz oluşturamadık. Bir takım oyuncuları göndermek, getirmek kolay değil. Bunlar bütçe ve para meselesi. Hepsini göz önüne aldığımızda taşları yerine oturttuğumuz söylenemez."

"Bosingwa en iyi ihtimalle Mart'ta"

Sakatlıkları süren Bosingwa ve Alex Bourceanu'nun durumuyla ilgili de bilgi veren Süleyman hurma, şu ifadeleri kullandı:

"Bosingwa, mukaveleli oyuncumuz. Şu anda sakatlığı sürüyor. Sanıyorum ki Mart ayında takıma dönebilir. Eğer çok iyi çalışırsa, ekstra bir sakatlık çıkmaz ise Mart ayında devam edebilir. Mukavelesini uzatmak gibi bir düşüncemiz yok şu anda. Bekleyip durumunu görmek istiyoruz. Alex Bourceanu hala sakat. Sakatlığı tekrar nüksetti. O da fiziksel ve performans olarak iyi durumda değil."

"Kaptanlık sorunumuz yok"

Hurma, kaptanlığın Mbia'ya verileceğiyle ilgili iddiaların dile getirilmesi üzerine de, "Trabzonspor takımının kaptanı var. İkinci kaptanı var. Böyle bir sorunumuz olmadı. Gündemde böyle bir düşünce yok. Aklımıza gelmedi. Aklımıza gelmeyen bir şey de yazılıp çiziliyor. Sanıyorum ilerideki günlerde bu tarz haberler daha da şiddetlenerek devam edecek" dedi.

"Kazanmayı isterim"

Hafta sonu Kayserispor ile yapacakları karşılaşmayla ilgili düşüncelerini ni de açıklayan Hurma, şu ifadeleri kullandı:

"10 yıl Kayserispor'da çok iyi şeyler yaşadık. Orada güzel günler de kötü günler de geçirdik. Şu anda orada Trabzonspor'da oynamış, hocalık yapmış biri var. Futbol böyle bir oyun. Tek dileğim şu olacaktır. İnşallah kötü bir şey olmaz. Temiz bir maç olur, sakatlık olmaz. İnşallah hakem hatası nedeniyle kimse kaybetmez. Bir profesyonel olarak tabii ki kazanmayı isterim."

"Lig şu anda flu"

Ligin ilk 3 haftası itibarıyla takımlarla ilgili net bir fotoğrafın ortaya çıkmadığını vurgulayan Süleyman Hurma, şunları söyledi:

"Şu anda daha flu. Bizim hedefimiz öncelikle bir takım kurmak, bir takım oluşturmak ve şampiyonluk yarışı içine girmek. Şampiyon olabiliyorsak olmak, olamıyorsak da, taraftarın, 'Eğer iki oyuncu daha alırsak, şu noktaları takviye edebilirsek bu takım şampiyon olabilir' diyeceği bir takımı ortaya çıkarmak. O resim yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Çünkü iyi, ciddi bir iskeletimiz var. Bundan sonra yapacağımız bu takımı mümkün olduğunca birbirine bağlamak, yüksek oyun kalitesine sahip olmak, eksikliklerini de doğru bir şekilde tespit edip doğru oyuncuları aksayan yerlere koymak. Onu becerebilirsek Trabzonspor, bu oluşturduğu kadroyla 5-6 sene ciddi yerlerde olabilecek ve arzu ettiği şampiyonlukları yaşayacaktır. En büyük sıkıntımız sabırdan yana. Bir de nelerin ne şekilde, nasıl yapıldığını, Trabzonspor menfaatlerini bir kez daha gözden geçirmemiz gerektiğini düşünüyorum."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler