G.Saray yönetimine çok ciddi uyarı

Galatasaray eski başkanı ve camianın önemli ismi Faruk Süren, Sarı-Kırmızılı kulübün mali yapısı ile izlediği politikayı değerlendirdi.

Yayınlanma: 16.11.2015 - 09:53
Abone Ol google-news

Galatasaray eski başkanı ve camianın önemli ismi Faruk Süren, Sarı-Kırmızılı kulübün mali yapısı ile izlediği politikayı değerlendirdi.

Süren, Dursun Özbek ve yönetiminin zor bir dönemde göreve geldiğini belirterek, “Kulübü günlük idare ediyorlar. Elbette UEFA’nın yaptırımları var ve finansal açından uyum sağlamamız lazım. Ancak bu iş (Özbek’in cebinden verdiği paraların hatırlatılması üzerine) böyle yürümez. G.Saray’a da zararlı kendisine de... Kurumsal disiplin şart” dedi.

‘1 milyar TL borç olmazdı..’

Riva ve Florya’daki arazilerin uzun vadeli değerlendirilmesi gereken varlıklar olduğunu altını çizen Süren, “Kısa vadede sermaye lazım. Yönetim bulsun biz de tartışalım. Hepsi 40’ar bin TL mi verir, Sportif AŞ için sermayedere ‘Sen buraya gel; 7 sene sonra ya biz senin hisselerini alırız ya da sen satarsın’ mı derler onların bileceği iş... Benim başkanlığım döneminde yaptığım AİG anlaşması bozulmasaydı kulübün 1 milyar TL borcu olmazdı” diye konuştu.

‘Hamza hoca yalnız’

Galatasaray’a 3 kupa kazandırmasına karşın eleştirilen Hamza Hamzaoğlu’nun durumuna da değinen Süren, “Hamza Hoca göreve devam etmeli ama yalnız kalmamalı. Görüyoruz işte yalnız başına... Maalesef mevcut yönetimde fazla tecrübe yok. 7 aylık süre ile bu kulübe vakıf olmak zor” dedi. Süren, Ünal Aysal ve Duygun Yarsuvat’ın ardından adının sıkça başkanlık için geçmesi hakkında “Geçen sene başkanlığa aday olmam için arkadaşlarımın baskısı oldu ama kabul etmedim. Yine o kavgalara mı döneceğim!” ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler