F.Bahçe'den kritik kayıp... Antep'te kara gece

Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında Fenerbahçe, Gaziantepspor deplasmanında 2-2 berabere kaldı ve zirve yolunda çok önemli 2 puan kaybetti.

Yayınlanma: 06.12.2015 - 20:53
Abone Ol google-news

Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında Fenerbahçe, Gaziantepspor deplasmanında 2-2 berabere kaldı ve zirve yolunda çok önemli 2 puan kaybetti.

Geçtiğimiz hafta liderlik koltuğuna oturarak haftaya zirvede giren Sarı Lacivertliler, Gaziantep deplasmanında 60 dakika 10 kişi oynamasına karşın 1 puan aldı.

Fenerbahçe'nin gollerini 49. dakikada Gökhan Gönül ve 65. dakikada Alper Potuk kaydetti. Gaziantepspor ise 1 puanı 6. dakikada Demba Camara ve 54. dakikada Muhammet'in (pen) golleriyle aldı.

Sarı Lacivertlilerde Hasan Ali Kaldırım, 30. dakikada yaptığı sert hareket nedeniyle direkt kırmızı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı.

Kritik 2 puan kaybeden Fenerbahçe, bu sonucun ardından puanını 31 yaptı. Gaziantepspor ise 16 puanda kaldı.

Stat: Gaziantep Kamil Ocak

Hakemler: Serkan Tokat, Erdinç Sezertam, Engin Erdem

Gaziantepspor: Zydrunas Karcemarskas, Elyasa Süme, Fernando Marcal, Gbenga Arokoyo, Barış Yardımcı, Erdem Şen, Mustafa Durak, Aboubacar Camara (Dk. 50 Orkan Çınar), Daniel Larsson (Dk. 90 Emre Nefiz), John Chibuike (Dk. 69 Abuda), Muhammet Demir

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Bruno Alves, Simon Kjaer, Hasan Ali Kaldırım, Diego Ribas (Dk. 72 Volkan Şen), Josef De Souza (Dk. 40 Caner Erkin), Mehmet Topal, Luis Nani, Alper Potuk (Dk. 86 Markovic), Jose Fernandao

Goller: Dk. 6 Camara, Dk. 54 Muhammet Demir (Penaltı) (Gaziantepspor), Dk. 49 Gökhan Gönül, Dk. 65 Alper Potuk (Fenerbahçe)

Kırmızı kart: Dk. 30 Hasan Ali Kaldırım (Fenerbahçe)

Sarı kartlar: Dk. 52 Caner Erkin, Dk. 52 Diego, Dk. 69 Alper Potuk, Dk. 84 Kjaer (Fenerbahçe), Dk. 80 Elyasa, Dk. 84 Larsson (Gaziantepspor)

MAÇTAN NOTLAR

Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında Gazinatepspor'a konuk olan Fenerbahçe'nin teknik direktörü Vitor Pereira, son oynanan Trabzonspor maçının kadrosunda tek değişikliğe gitti.

Pereira, geride kalan haftada Trabzonspor ile yapılan müsabakanın 11'inde bulunan isimlerden Robin Van Persie'yi, ağrıları bulunması nedeniyle Gaziantep'e getirmezken, Fernandao'ya başlangıç kadrosunda yer verdi.

Cezası ertelenen Chibuike, 11'e döndü

Proesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından verilen 2 maç men cezasının 1 maçı Tahkim Kurulu tarafından ertelenen John Chibuike, Fenerbahçe maçına 11'de başladı.

Cezasının 1 maçını çeken, kalan son maçı ise 1 yıl süreyle ertelenen Chibuike, yeniden 11'e dönerek takımının Fenerbahçe karşısında önemli kozu olarak sahadaki yerini aldı.

Ev sahibi ekipte, sakatlıklar nedeniyle kadroda zorunlu değişiklikler yapıldı. Defansın önemli isimlerinden Vranjes ile orta sahanın etkili oyuncularından Putsila'dan sakatlıklarından dolayı yararlanamayan Gaziantepspor'da teknik direktörü Mutlu Topçu, bu oyuncuların yerini ise Erdem Şen ve Arokoyo'ya şans verdi.

Öte yandan karşılaşmayı, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de izledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler