Sharapova'ya bir darbe de 18 yıllık sponsorundan!

Maria Sharapova, doping testini geçemediğini açıklamasından 12 saat sonra, 18 yıldır sponsorluğunu yapan ve yılda 25.5 milyon TL ödeyen Nike, anlaşmayı askıya aldığını ilan etti.

Yayınlanma: 08.03.2016 - 11:07
Abone Ol google-news

Dünyanın en çok kazanan sporcuları arasında yer alan Maria Sharapova'nın dopingli olduğunu itiraf etmesi, pahalıya patladı. Rus tenisçinin basın açıklamasından 12 saat bile geçmeden, 18 yıldır sponsorluğunu yapan ve yılda 25.5 milyon TL ödeyen Nike, anlaşmayı askıya aldığını ilan etti.

Dünyaca ünlü raket Maria Sharapova’nın doping yaptığını açıklamasının ardından Nike, Rus raketle olan anlaşmalarını askıya aldığını duyurdu.

"ÜZÜNTÜ VE SÜRPRİZ"
Nike, “Üzüntü ve Sürpriz” başlığıyla yaşanan gelişmeleri büyük bir şaşkınlıkla izlediklerini açıklarken, Sharapova ile yaptıkları sözleşmeyi askıya aldıklarını duyurdu. 11 yaşından bu yana Sharapova’ya sponsor olan spor markası Nike’tan yapılan açıklamada, “Soruşturma devam ederken biz de Maria ile olan ilişkilerimizi askıya almaya karar verdik. Yaşanan bu durumu izlemeye devam edeceğiz” ifadelerine yer verildi.
2010 yılında Sharapova ile 70 milyon dolar (204 milyon TL) karşılığında 8 yıl süreli (yılda 8.75 milyon dolar / 25.5 milyon TL) yeni bir anlaşma yapan Nike, ayrıca Rus raketin kendi ismini taşıyan ürünleri piyasaya sürmüştü. Anlaşma askıya alınmasaydı Sharapova, Nike firmasından 3 yıl için 26 milyon 250 bin dolar (76.65 milyon TL) daha alacaktı.

TAG HEUER VE PORSCHE DE BIRAKTI

Nike'ın ardından Tag Heuer ve Porsche firmaları da Sharapova'nın sponsorluğundan çekildiklerini açıkladı.

Maria Sharapova’nın, Nike’ın yanı sıra, Evian ve Porsche ile de sponsorluk anlaşmaları bulunuyor. Porsche, 2014 yılında Sharapova’yı kendi markalarının ilk kadın büyükelçisi olarak atamıştı.

Rus raket, FORBES dergisi tarafından 2015 yılında 30 milyon dolarlık geliriyle en çok kazanan kadın sporcu unvanının sahibi olmuştu.

Sharapova'dan doping itirafı!

Şoke eden iddia: Sharapova tenisi bıraktı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler