Demirkol: Fenerbahçe ikinci olmaya alıştı!

Mehmet Demirkol, Fenerbahçe'nin başakşehir'e 2-1 yenilip 2 hafta kala lider Beşiktaş'ın 6 puan geriye düşmesiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunarak, "Fenerbahçe ikinciliğe alıştı artık. Bu durum normalleşmeye başladı. Bu bir risktir" dedi.

Yayınlanma: 10.05.2016 - 16:56
Abone Ol google-news

Yorumcu Mehmet Demirkol, Fenerbahçe'nin Başakşehir'e kaybettiği maçı yorumlarken çarpıcı ifadeler kullandı.

Ntvspor'da yayınlanan Spor Servisi programında açıklamalarda bulunan Demirkol, Fenerbahçe'nin şampiyonluk şansının az da olsa hala sıfır olmadığını kaydederek, "Şampiyonluk şansı hala da sıfırda değil. Burada genel olarak duruma bakmamız lazım. Fenerbahçe'nin önünde ciddi bir risk var. Fenerbahçe biraz ikinci olmaya alıştı gibi. Tablo şu: 18 sene, 6 şampiyonluk, 8 ikincilik. Buna şöyle olumlu taraftan da bakabilirsin. Hep yarışta kalıyor. Ya şampiyon oluyor ya da ikinci. Bu olumlu bakış açısı. Ama 3 tanesini son hafta olmak üzere son 6-7 senede 3 şampiyonluğu vermişsin" dedi.

18 YILDA 8 KEZ İKİNCİ OLDU

Aziz Yıldırım dönemine bakıldığında Fenerbahçe'nin 18 yılda 8 kez ikinci olduğunu vurgulayan Demirkol "Buna olumlu olarak da olumsuz olarak da bakabilirsin. Ama Fenerbahçe ikinci olmaya alışmaya başladı. Normalleşmeye başladı. Bu, bir risktir. İngiltere'de nasıl 4. sıraya Arsenal'in adını yazıyorsan Fenerbahçe'yi de sürekli ikinciliğe yazar hale geldik. Bu iş oraya gidiyor. Bu riski ortadan kaldırmak lazım. Bunu yırtacak bir dönem yaşaması lazım. Bir 2-3 sene şampiyon olabilmesi lazım. Galatasaray bunu yapıyor. Sıkışıyor, 8'inci oluyor. Sonra hop kopuyor gidiyor. Fenerbahçe'de o eksik kaldı. Denizli'deki maçla birlikte 3. şampiyonluğu oluyordu çünkü orada iş değişti biraz." ifadelerini kullandı.

BEŞİKTAŞ'IN BECERİSİ

Mehmet Demirkol, ayrıca Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira'nın Medipol Başakşehir maçından sonra yaptığı "Beşiktaş'a şampiyonluğu kendi ellerimizle ikram ettik" ifadesine katılmadığını söyledi.
Mehmet Demirkol "Ortada ikram falan yok. Çünkü sezon boyunca çıtayı koyan Beşiktaş oldu. Fenerbahçe belirleyici olmadı hiç. Ligin başından sonuna kadar çıtayı Beşiktaş koydu. 'Beni geçebiliyorsan geç' dedi. Kimse de geçemedi. Beşiktaş işi buraya kendi becerisiyle getirdi" dedi.
Mehmet Demirkol, yine aynı karşılaşmanın ardından Nani'nin yaptığı "Sorun bugünün sorunu değil. Sezon başında ve ortasında birlik değildik, takım olamadık" şeklindeki açıklamasını da değerlendirdi. Demirkol "Galatasaray maçından sonra Volkan Demirel ve Gökhan Gönül'ün söyledikleri Nani'nin söylediklerinden daha ağırdı. Volkan 'Bunlar yapamıyor, ben halledeceğim" demeye getirmişti. Eğer Nani'ye kızıyorsak Volkan'a ceza vermeleri gerekirdi" ifadesini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler