Volkan: 'Trabzonspor maçını unutamıyorum'

Süper Toto Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe'nin kaptanı Volkan Demirel, NTV Spor'a konuştu.

Yayınlanma: 08.05.2014 - 15:42
Abone Ol google-news

Fenerbahçe'nin milli kalecisi Volkan Demirel, NTV Spor'a özel açıklamalarda bulundu...

Volkan, bu sezon yaşananlardan, şampiyonluk kutlamalarına... Aile hayatından, Fenerbahçe taraftarına kadar birçok konuda merak edilenleri yanıtladı.

Bu sezon kazandıkları şampiyonluğun, son 3 yılın şampiyonluğu olduğunu vurgulayan Volkan Demirel, "Şampiyonluk her sezonun tacıdır, biz de sezonu taçlandırdığımız için mutluyuz. Bize yapılanlardandan sonra şampiyon olmamız, aradaki puan farkı çok anlamlı. Bu şampiyonluk, son 3 yılın şampiyonluğudur. Tarih bu şampiyonluğu yazacaktır. Çünkü içeride yaşadıklarımız sadece biz biliriz. Arkadaşlarımın hepsi karakteriyle bu formayı hak ediyor. Bizim idmanlardaki, kamplardaki durumumuzu, aramızdaki aile bağını siz muhabirler de biliyorsunuz. Güzel bir ortamımız var. Bu ortamı da şampiyonlukla taçlandırdık. İleride çocuklarımıza, sevdiklerimize anlatacağımız bir şampiyonluk yaşadık. Takımdaki dostluk sadece saha içinde kalmayacak" ifadelerini kullandı.



"BU SEZON TRABZON'DA ŞAMPİYON OLDUK"
Bu yıl deplasmanda kazandıkları Trabzonspor maçını unutamadığını vurgulayan Volkan, "Bu sezon unutamadığım maç deplasmandaki Trabzonspor maçı. Biz o maçta şampiyon olduk. Hem saha içindeki hem saha dışındaki duruşumuz, bizim adam gibi dik duruşumuz bizi şampiyon yapmıştır. 4 saat statta kaldık ama takım olarak o 4 saati nasıl geçirdiğimizi, vakti nasıl değerlendirdiğimizi biz biliyoruz. İleride bunlar FBTV'de yayınlanacaktır. Maruz kaldığımız şeylere en iyi cevabı verdik" diye konuştu.

"BAŞKANIN BENİM İÇİN YERİ ÇOK AYRI"

Kendisi için Aziz Yıldırım'ın çok ayrı bir yerde olduğunu belirten tecrübeli kaleci, "Başkanın benim için yeri çok ayrı. Sayın Başkan Aziz Yıldırım artık bizim için bir ailenin babası gibi. Hep yanımızda oldu, her zaman fenerbahçeli duruşunu sergiledi. Başka biri olsa bu kadar kaosun ortdasında darmadağın olurdu. Ben olsam bu kadar şeyi kaldıramazdım. Biz neyin ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Nasıl ki 2013+14 sezonu şampiyonu Fenerbahçe ise 2010-11 şampiyonu da Fenerbahçe'dir. anamızın ak sütü gibi helaldir. Başkanımız Fenerbahçe için canını verecek bir insan. Ben de bunları bildiğim için iyi ki başkanımız o diyorum" şeklinde konuştu.



"ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE OLABİLİRİZ"

Önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi'nde olabileceklerini, bu konuda bazı gelişmelerin olduğunu açıklayan Volkan, "Biz ileriye bakarak hiçbir şey düşünmüyoruz, anı yaşıyoruz. Kutlamalarımız sürecek. Biz tabii ki Şampiyonlar Ligi'ne gitmeyi isteriz ama bizim istememizle olmuyor. Ama umarım hakkımız yerine gelirim ve hakkımızı alırız. Ben seneye Şampiyonlar Ligi'nde olabiliriz diye düşünüyorum. Bazı gelişmeler var..." dedi.



"4. YILDIZDA DA BURADA OLACAĞIM"

Takım olarak 4. yıdızı kazanmak istediklerini ve 4. yıldızı kazanırken de burada olacağını belirten Volkan Demirel, "4. yıldızın önemi tabii ki çok büyük. 3. yıldız takılırken ben vardım, o atmosferi çok iyi biliyorum. Umarım 4. yıldızı takarken de orada olacağım. Her şampiyonluk anlamlı ama tabii ki oraya bir yıldız eklemek anlatılamaz bir duygu olacak. 4 tane büyük var, bunlara son dönemde Bursaspor da katıldı. Tabii ki hepsi şampiyonluk için oynayacak. Bir yandan da kupaların bizim için önemi yok, önemli olan Fenerbahçe..." diye konuştu.

"ERSUN HOCANIN PAYI ÇOK BÜYÜK"

Kazanılan şampiyonlukta Ersun Yanal'ın büyük pay sahibi olduğunu söyleyen kaptan Volkan, "Ersun hocanın farklı bir karakteri, farklı bir oyun tarzı, farklı bir yapısı var. Bu şampiyonlukta Ersun hocanın payı çok büyük. Bir çok hoca ile çalıştım. Zico'sundan Daum'una, hatta Daum ile aramın kötü olduğu söylenir ama beni genç yaşımda kaleye koyan Daum'dur. Bende tüm hocalarımın hakkı var, hepsine teşekkür ederim. Benim çalıştığım hiçbir hoca ile kötü anım yok, hepsiyle tekrar çalışmak isterim" şeklinde konuştu.

"FENERBAHÇE'YE HİZMET ETMEK İSTİYORUM"

Futbol kariyeri sona erdikten sonra da Fenerbahçe camiasına hizmet etmek istediğini açıklayan Volkan, "Küçüklüğümden beri planım vardı, Fenerbahçe ve Milli Takım kalesini korumak. Hedefler bittiği anda yerinizde saymaya başlarsınız. Yine hedeflerim var, bedenim ve kafam izin verdikçe Fenerbahçe'ye hizmet etmek. Ben kariyerim sona erince de Fenerbahçe'ye hizmet etmek isterim. Hedefimde bu camianın içinde kalmak var. Taraftar olarak hep camianın içindeyim ama hizmet ederek de kalmak isterim" ifadelerini kullandı.

"ÇOK BÜYÜK BİR FENERBAHÇELİYİM"

Çocukluğundan bu yana fanatik bir Fenerbahçeli olduğunu ifade eden Volkan Demirel, "Ben gerçekten çok büyük bir Fenerbahçeliyim, benim fenerbahçeliliğim çocukluğumda başladı. Çok büyük bir Fenerbahçeli sülaleden geliyorum. 2-3 tane yanlış yola giren insan da var (gülüyor). Ben lise yıllarında Dereağzı'na gidip futbolcu yolu gözleyen birisiydim. Rüştü sakatken, diğer kalecilerin yoluna çıkıp hanginiz oynayacaksınız diye soran biriydim. Bazen ben de sahadayken kendimi kaptırıp küfür edebiliyorum,yanlış şeyler söyleyebiliyorum. Bu benim Fenerbahçeliliğimden geliyor.Fenerbahçe tribünlerinin ne düşündüğünü biliyorum" dedi.

"EV SEVDİĞİM MAÇLAR GALATASARAY MAÇLARIDIR"

Kariyeri boyunca ev sevdiği maçların, Galatasaray maçları olduğunu söyleyen Fenerbahçe kelcisi, "Benim ev sevdiğim maçlar Galatasaray maçlarıdır. Sonra da Trabzonspor maçlarıdır. Özellikle de deplasman maçlarıdır. O maçlardaki tezahüratları duyunca ne kadar bsyük olduğumuzu görüyorum. Dışarıda bana ne kadar sakinsin diyorlar saha içinde insan değişebiliyor. Eleştiriler futbolda olabilir. Hoşgörülü olmak lazım. Ben eleştiriler karşısında; çok ağır eleştirilerde karşımdakini ararım" diye konuştu.

"GERGİNLİK ALMIŞ BAŞINI GİDİYOR"

Ezeli rakipler Fenerbahçe ve Galatasaray arasında son zamanlarda artan gerginlik hakkında da yorumda bulunan Volkan Demirel, "Kulüpler arasındaki gerginliği standart bir seviyeye çekmek için yapacak bir şey yok, almış başını gidiyor. Gaza gelenler de var... En büyük görev bize düşüyor bunu hep söylüyorum ama bizler de saha için şartlardan dolayı değişebiliyoruz" değerlendirmelerinde bulundu.

"KIZIM UĞURLU GELDİ"

Yeni doğan kızının uğurlu geldiğini ifade eden Volkan, "Sabah evden çıkarken kızımı kokladım öptüm, her görmediğim an özlemim katlanıyor. Evleneli 3-4 sene oldu, daha önce neden düşünmemişiz anlayamıyoruz. Uğurlu da geldi kızım, şampiyonluk getirdi. Doktorla da konuştum, nasip olursa kutlamaya da çıkaracağım. Onunla yaşamak çok güzel. Futbolda değişmem, geçmişte neysem gelecekte o oyum, ama hayata bakışım değişti kızımla" ifadelerini kullandı.

Son olarak Volkan Demirel, tüm sezon boyunca kendilerine büyük bir destek veren Fenerbahçe taraftarına teşekkür etti...


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler