Zirvede sıcak derbi

Beşiktaş evinde kazanıp lidere yaklaşmak, Galatasaray 3 puan alıp farkı açmak istiyor...

Yayınlanma: 02.12.2017 - 06:41
Abone Ol google-news

Süper Lig’de 2017’nin son derbisinde bugün Beşiktaş ile Galatasaray, Vodafone Park’ta kozlarını paylaşacak. Saat 19.30’da başlayacak ve beIN Sports 1’den naklen yayımlanacak mücadeleyi hakem Fırat Aydınus yönetecek. 29 puanla liderlik koltuğunda oturan Sarı-Kırmızılılarda sakatlığı bulunan Tolga Ciğerci ile Latovlevici bugün forma giyemeyecek. 23 puandaki Beşiktaş, kazanarak rakibiyle farkı eritmek isterken cezası süren Caner Erkin’den yoksun olarak sahaya çıkacak. Galatasaray’da Maicon ve Ndiaye, Beşiktaş’ta Babel, sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Kariyerindeki 26. derbiye çıkacak hakem Fırat Aydınus, 7. kez Beşiktaş-Galatasaray maçı yönetecek. Aydınus’un yönettiği mücadelelerde Galatasaray 4, Beşiktaş 1 galibiyet alırken 1 mücadele berabere bitti.

Şenol Güneş'ten derbi için Talisca kararı

Nefesler tutuldu... Dev derbide muhtemel 11'ler

İlk peşindeler

Beşiktaş ve Galatasaray, bugünkü derbide ilklerin peşinde olacak. Siyah-Beyazlılar, şu ana kadar yeni stadı Vodafone Park’ta derbi galibiyeti göremedi. Kartal, ligde G.Saray’la 2-2, F.Bahçe’yle 1-1 berabere kalırken kupada Sarı-Lacivertlilere 1-0 yenildi. Cim-Bom, Beşiktaş ve Fenerbahçe karşısında son 9 lig derbisinde galip gelemedi, 5 mağlubiyet, 4 beraberlik aldı. Galatasaray, ligdeki son derbi galibiyetini 2014-15 sezonunun 33. haftasında Beşiktaş’ı 2-0 yenerek elde etti. Sarı- Kırmızılılar, ligde Beşiktaş ile Fenerbahçe önünde son 5 derbide deplasmanda da kazanamadı. Cim-Bom ayrıca Tudor yönetiminde Beşiktaş, Fenerbahçe, Trabzonspor ve M.Başakşehir’e karşı çıktığı 7 maçta galip gelemedi.

Golcülerin maçı

Derbi, Süper Lig’in en formda iki forveti Cenk Tosun ve Gomis’i de karşı karşıya getirecek. Cenk’in bu sezon resmi maçlarda toplam 10 golü bulunuyor. Gomis ise 13 maçta 13 kez ağları sarsarak gol krallığında zirvede yer alıyor. Derbide gözler iki futbolcunun üzerinde olacak.

Son 15’e dikkat

Beşiktaş, 12 kezle Süper Lig’in en az gol yiyen takımı. Galatasaray, 29 kez fileleri havalandırırken ligin en çok gol atan ekibi. İki takımın lig istatistiklerine bakıldığında oynadıkları maçların son 15 dakikalarındaki hücum ve savunma performansları dikkat çekiyor. Beşiktaş, 76 ile 90. dakikalar arasında 5 kez fileleri havalandırırken kalesinde 4 gol gördü. Galatasaray, aynı zaman aralığında 9 gol atıp 5 kez topu ağlarından çıkardı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler