Galatasaray’ın başkanı belli oldu

Son şampiyon Galatasaray'da 4 başkan adayının yarıştığı seçimli olağan genel kurulda saat 15.00 itibariyle oy kullanma işlemi sona erdi ve 4 bin 803 üyenin oy kullandığı açıklandı. Mustafa Cengiz, 16'ncı sandık sonunda 4803 oyun 2062'sini alarak yeniden başkan seçilmeyi garantiledi.

Yayınlanma: 26.05.2018 - 10:48
Abone Ol google-news

<video:983358>

Galatasaray’ın bugün düzenlediği Olağan Seçimli Genel Kurul tamamlandı. Galatasaray Lisesi’nde gerçekleştirilen genel kurulda başkanlığa, mevcut başkan Mustafa Cengiz seçildi.

Cengiz, diğer başkan adayları Dursun Özbek, Ozan Korkut ve Ali Fatinoğlu’nu geride bırakarak, bir dönem daha Galatasaray başkanı olma hakkını elde etti. Cengiz, 16’ncı sandığın açılmasının ardından matematiksel olarak başkanlığı garantilerken, daha sonra açılan 4 sandık sadece sonucu değiştirdi.

Başkanlığa seçilen Cengiz, 20 sandıkta kullanılan 4 bin 803 oyun 2525 alırken, Dursun Özbek 1361, Ozan Korkut 659, Ali Fatinoğlu ise  207 oy aldı.

Mustafa Cengiz, başkanlığa seçilmesinin ardından kendisine gelen tebrikleri kabul etti. Diğer başkan adayları Dursun Özbek, Ozan Korkut ve Ali Fatinoğlu, Cengiz’in farkı açmasının ardından sandıklarının tamamının açılmasını beklemeden salondan ayrıldı.

MUSTAFA CENGİZ’DEN İLK AÇIKLAMA

Başkanlığı resmileşmesinin ardından konuşan Cengiz şu ifadeleri kullandı;

“Bize verdiğiniz bu emaneti canımız ve malımızdan daha iyi koruyacağız” ifadelerini kullandı.
Galatasaray’da gerçekleşen olağan seçimli genel kurulda aldığı oylar sonucunda Galatasaray Başkanlığı görevine devam eden Mustafa Cengiz, sandıkların açılmasının ardından kürsüye gelerek konuşmasını yaptı. Divan kuruluna teşekkür ederek sözlerine başlayan Mustafa Cengiz, “Değerli arkadaşlar, 4 ay önce bir kıyam, bir ayağa kalkış gerçekleştirdik. Bunu biz yönetim olarak yapmadık, bunu sizlerle, genel kurulla, taraftarla, bütün camiayla birlikte yaptık, ne mutlu bize. Bugün Galatasaray tarihinde 20 Ocak’ta yaşanan sosyolojik depremin yansımasını gördük, bugün tarihi bir ana tanıklık ettik. Birçok mottolar kırıldı, klişeler paramparça oldu, ezberler bozuldu. Seçimi izlerken aklıma gelen, ilk kırılan klişe, ‘İlla ki liseli başkan bulunur, liseliler ona oy verir.’ Yok öyle bir şey, bu kanıtlandı. Liseli, lisesiz, herkes kendi özgür iradesiyle kendisi için en iyi olanı düşündüğüne oy verdi. Bize oy vermeyen, diğer değerli adaylara oy veren herkesin oyu, bizim için de çok değerlidir. Zorunlu olarak belli renkli kravatlar taktık ama 10 bin aday da olsa biz Galatasarayız ve sarı kırmızıyız. Kendimize göre tepki oylarının tercih oylarına döndüğünü, Galatasaray Genel Kurulu’nun bunu özgür iradesiyle nasıl değerlendirdiğini, bağımsızca, hiçbir maddi ve manevi baskının altında kalmadan, gösterdi. Siz bugün buna somut olarak tanıklık ettiniz. Ben gerçekten hepinize teşekkür ediyorum. Oy bölmenin olmadığını da gördük. Genel kurulun kendi içinde ne kadar mantıklı ve tutarlı olduğunu gördük. Bu oy verme umarım önümüzdeki 3 yıl içinde tezahür eder ve yarın inşallah biz, sizleri utandırmayız” diye konuştu.

“Canımız ve malımızdan daha değerli sayarak koruyacağız”
Oy veren ya da vermeyen herkese teşekkür eden Cengiz, “Bize oy vermeyenlerin, ‘Bakın iyi ki vermedik’ demesine neden olmadan, oy verenlerin de başını öne eğdirmeden, kuruşun peşinde, sonsuz başarının peşinde koşacağıma söz veriyorum. Bizi bir arada tutan güçlü olmaktır. Bunun kelimelerle olmadığını gördük. Liseli, lisesiz ayrımını artık kaldıralım. Burada nasıl bir güç olduğumuzu gösterdik. Türkiye'nin en büyük şampiyonluğunu aldık ama seçim nedeniyle camiamız bunu tam olarak kutlayamadı. Artık davullar çalsın ve kutlayalım. Bize teslim ettiğiniz bu emaneti, görevde kaldığımız süre içinde, kendi canımızdan, kendi malımızdan daha değerli sayarak koruyacağımıza söz veriyoruz” diyerek sözlerini tamamladı. 

MUSTAFA CENGİZ’İN LİSTESİ

Asil üyeler: Abdürrahim Albayrak, Yusuf Günay, Murat Ece, Kaan Kançal, Mahmut Recevik, Okan Böke, Dilek Kutlu, Dorukhan Acar, Ömer Cansever, Emre Erdoğan.

Yedek üyeler: Metin Karakaya, Banu Vahapoğlu Akgün, Erol Özmandıracı, Özgür Savaş Özüdoğru, İlber Aydemir.

<haber-dikey:983387,983788>

Galatasaray’da 38. başkanın seçileceği olağan seçimli genel kurul öncesinde başkan adayları son konuşmalarını yaptı. Her başkan adayı, birbirlerine başarılar diledi.

Ali Fatinoğlu: Kazanan Galatasaray olsun

Galatasaray Lisesi’nde yapılan seçimli genel kurul öncesinde başkan adayları son konuşmalarını yaptı. Ali Fatinoğlu ilk konuşmacı olarak kürsüye gelerek, “Ali Fatinoğlu ve ekibi olarak buradayız ve Galatasaray’a hizmet etme aşkıyla buradayız. Galatasaray’ı hak ettiği müzemizde olmayan tek kupa olan Şampiyonlar Ligi Kupası’nı, buradaki 4 adayın tek hedefi olarak adaylığımızı koyuyoruz. Yönetimimizde 11 kadın görev almakta ama kadın oldukları için değil, her biri ihtisas özellikleri nedeniyle kadromuzda. Bu seçimin Galatasaray için hayırlı olmasını, en faydalı kim olacaksa onun kazanmasını diliyorum. Diğer 3 adaya da başarılar diliyorum. Kazanan Galatasaray olsun, en büyük Galatasaray. Galatasaray’ı en iyi kim yönetecekse, sandıktan onun çıkmasını istiyorum” dedi.

 Dursun Özbek: “Mali ve sportif başarı nedefliyoruz”

Bir önceki başkan Dursun Özbek, Galatasaray’ın geleceği için herkesin burada olduğunu belirterek, “Galatasaray’da seçimler festival havasında geçiyor. Çok adaylı bir seçim oldu ve bu da çok güzel. Galatasaray’da 500 yıllık kültürel birikimin getirdiği demokratik anlayış, üretmeye yönelik adayların çoğunluğu Galatasaray için çok güzel. Bu seçimde ben ve arkadaşlarım, Galatasaray’ı üreten bir Galatasaray yapmak için aday olduk. Toplumlar ürettiklerine bağlı olarak geleceklerini hazırlarlar. Üreten Galatasaray’ı nasıl planladığımız geçtiğimiz süre içinde sizlere açıklamaya çalıştık. Takımımız şampiyonluğa koşarken seçimle ilgili polemiklerin, yıpranmaya neden olmaması için şampiyonluğun ardından projelerimizi anlatmaya çalıştık. Elbette eksiklerimiz olmuştur. Önemli olan projelerin Galatasaray’ın geleceği için çok önemli olduğunu vurgulamak istiyorum. Üreterek mali başarı yakalamak istiyoruz. Bununla birlikte sportif başarıyı yakalamak istiyoruz. Bizim Galatasaray’da yapmak istediklerimiz bu. Birlik, beraberlik, huzur ve bütünlüğü sağlamamız gerekiyor. Seçim, Galatasaray’a hayırlı olsun. Galatasaray’a yakışır bir biçimde tecelli edeceğine eminim. Her şey Galatasaray için, yaşasın Galatasaray” açıklamasını yaptı.

 Mustafa Cengiz: “Herkese teşekkür ediyorum”

Başkan Mustafa Cengiz, yaptığı kısa konuşmasına teşekkür ederek başlayarak, “Bana oy verecek ve vermeyecek herkese teşekkür ederim. Hepsi Galatasaraylı ve çok değerli insanlar. Burada söylenecek her şey söylenmedi ama kanaat oluşması için her şey söylendi. İyi seçimler diliyorum” diye konuştu.

 Ozan Korkut: “Galatasaray asla satılamaz”

Böyle bir özel günde okuduğu okulda olmaktan dolayı mutlu olduğunu söyleyen Ozan Korkut, “Bu özel günde, kendi evimde, kendi okulumda, yuvamda sizlerle beraber olduğum için gururluyum. Galatasaray, tarihi seçimlerinden birini yaşıyor. Bu seçimde bize göre aslında 2 seçenek var. Birisi bu noktaya gelmemize neden olan ve temelinde tek adam mantığı yatan, Galatasaray’ı gayrimenkul projeleri olarak gören bir seçenek. Diğeri de bizim gibi, Galatasaray’ı sportif olarak üreterek kara geçirmeye çalışan bir seçenek. Fikirlerimizi, projelerimiz ve ekibimizi tanıttık. Kırıcı olacak her türlü söylemden uzak durduk. Ekibim 6 ayrı başkanla çalışmış, 24 yıllık tecrübesi olan Galatasaraylılar’dan oluşmaktadır. Galatasaray Lisesi’nde okumuş, Galatasaray takımlarında basketbol oynamış, camiamızı hem yurt içinde hem de uluslararası arenada temsil etmiş birisiyim. Başkan adayı olduğum andan itibaren gençliğim söz konusu oldu. Galatasaray’ın mazisi gençlerin başarıları ve kendisini vatan için feda etmiş gençlerle doludur. Kazanmamız durumunda Çanakkale Şehitleri’nin önünde Galatasaraylı gençlerin anısına saygı olarak ilk fotoğrafımızı orada çektireceğiz. Seçim çalışmamıza “Galatasaray’da verilen söz tutulur” diye başlattık. Yine aynı şekilde son buluyor çalışmamız. Galatasaray, Galatasaraylılar’ındır ve asla satılamaz. Hepinize saygılar sunuyorum” ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler