Kadınlar ‘Ben Varım’ diyor

Beşiktaş Kadın Futbol Takımı Kaptanı Esra Erol, “Cinsiyetçi önyargıları kırmak gerektiğini düşünüyorum. Beşiktaş Kadın Futbolu Takımı olarak, sosyal bir misyon da üstlendik. Herkese kadınların güçlü olduğunu ve futbol oynayabileceğini göstermek istiyoruz. Vodafone’un futbolda ‘Ben Varım’ diyen kadın oyuncuları desteklemesi çok değerli. Bu maçı sadece kadın futbolcular için değil, dünyadaki tüm kadınlar için oynayacağız” diye konuştu.

Yayınlanma: 07.03.2020 - 06:00
Kadınlar ‘Ben Varım’ diyor
Abone Ol google-news

Futbolda “Ben Varım” diyen kadınları destekleyen Vodafone’un Beşiktaş’la yaptığı işbirliğiyle Dünya Kadınlar Günü’ne özel düzenleyeceği Vodafone Kupası bugün Beşiktaş-Atletico Madrid maçıyla sahibini bulacak. Vodafone Park’ta saat 17.00’de başlayacak maça giriş ücretsiz olacak ve Passolig gerekmeyecek. 

Vodafone Türkiye CEO’su Colman Deegan’ın da katıldığı tanıtım toplantısında konuşan Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, “Beşiktaş, Türk sporunun mihenk taşı, kurulduğu günden bu yana sadece erkeklerin değil kadınların da spor yapma olanağı bulduğu bir kulüp. 1936’da Berlin Olimpiyat Oyunları’na Türkiye’yi temsilen kadın sporcu gönderen ilk kulüp. Beşiktaş’ta yetişen Halet Çambel ve Suat Fetgeri milli forma ile olimpiyat oyunlarına katılan ‘ilk Türk kadın sporcular’ olarak tarihe isimlerini yazdırdılar. İlerleyen yıllarda da kadınlarımız hentboldan voleybola, basketboldan futbola Beşiktaş çatısı altında spor yapma imkânı yakaladı. Beşiktaş olarak en büyük kazancımız budur ve bundan da gurur duyuyoruz. Biz sporun cinsiyeti olmadığına inanıyoruz, yeteneği ve azmi olan herkes Beşiktaş çatısı altında her spor dalında temsil edilebilir” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler