Yazarlar toplanıyor

Türkiye Yazarlar Sendikası üyesi yazarlar, sendikanın 4 Şubat 1974’te kuruluşundan 45 yıl sonra, 21. Olağan genel kurul için toplanıyor.

Yayınlanma: 24.05.2019 - 23:25
Abone Ol google-news

Bu “toplanıyor” sözü iki anlamlıdır. Yazarlar ve toplanmak denildiğinde ülkemizde akla ilk gelebilecek olan, yazarların evlerinden işyerlerinden toplanarak gözaltına alınmaları olacaktır. Sendikamızın uzun tarihinde bunları da yaşadık. 12 Eylül öncesinin karanlık, sonrasının daha da karanlık günlerinden geçtik. Tek tek hepsini saymaya gerek yok. Hepsi zaten arşivlerdedir. Türkiye Yazarlar Sendikası’nın tarihi, bir cesaret, özveri, emek ve özgürlük mücadelesi tarihidir.
Sendikanın Yaşar Kemal’den sonra ikinci genel başkanı Aziz Nesin’den sonra bu sevgili örgütümüzün iki dönem genel başkanı olmanın sonsuz onurunu taşıyorum.

Zihnimde, yüreğimde, belleğimde, şu anda çoğu yaşamda olmayan nice arkadaşımızın, omuzdaşımızın, silinmez anıları, görüntüleri, sesleri, sözleri dalgalanıyor.
Genci yaşlısı, kadını erkeği, yaşayanları yaşamda olmayanları, ülkemizin bu sevgili evlatları, hiçbir karşılık beklemeksizin, emeklerini, ürünlerini, yaşamlarını ülkemizin mutluluğuna adadılar, adamaktalar.

Türkiye Yazarlar Sendikası büyük bir olgudur. Hiçbir başka ülkede bir benzeri yoktur. Bunu bilerek, görüp gözlemlemiş biri olarak söylüyorum.

Arkasında bırakın devletin desteğini, bu devletin her an saplanmaya hazır hançeri olan; başkaca da üyelerinin alçakgönüllü katkıları dışında bir desteği bulunmayan bu örgüt, bir özveri destanıdır.
Şimdi bugün, 21. Kurultay’da, en başından bugünlere kadar bu destanın yaratıcılarının en ön sırasında yer alan büyük yazar, emek savaşımcısı, toplumcu, yurtsever arkadaşımız sevgili Adnan Özyalçıner’i sendikamızın yeni genel başkanı olarak ayakta alkışlamak üzere toplanıyoruz.
Daha güzel, daha büyük, daha özgür, daha mutlu günlere doğru yürüyüşümüz durmaksızın sürecektir.

21. Kurultayımızı sevgiyle, saygıyla, en güç koşulların üstesinden gelerek 45. yılımıza gelmemizde emeği geçen bütün başkan, yönetici ve üyelerimize minnet ve teşekkürlerimle selamlıyorum.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler