“Bizler sizler gibi değiliz”

İngmar Bergman’ın gözde oyuncusu Liv Ullmann, August Strindberg’in ünlü tiyatro oyunu Miss Julie’yi (1888) başarılı bir anlatımla sinemaya uyarladı.

Yayınlanma: 22.05.2015 - 18:27
Abone Ol google-news

İrlanda 1890. Baronun malikanesinde baronun kızı Bayan Julie, uşak John’la nişanlısı ahçı Kathleen, yaz dönümü gecesi kutlamaları için hazırlık yapmaktadırlar. Soylu Julie kibirlidir, elindeki gücün ayrımındadır. Üstünlük taslar, hizmetçilerine kötü davranır, onları aşağılar, hor görür.

Çocukluğundan beri Bayan Julie’yi izleyen, onun sahip olduğu ayrıcalıkları kıskanan, içten içe ona karşı platonik bir aşk duyan John o gece Julie’ye içini açar. Julie’yle John’un arasındaki sınıf ve güç savaşı gecenin ilerleyen saatlerinde bir aşk ve tutku ilişkisine dönüşür.

Uşak John’un nişanlısı Kathleen eşit koşullarda gelişmeyen bu ilişkiye katlanmak ve olanları izlemek zorunda kalır. Julie annesinden ötürü erkeklerden nefret etmekte, onlara güvenmemektedir. Üstelik kendisini çok mutsuz duyumsar. Efendi Julie hizmetçiye, uşak John’sa efendiye dönüşür.

Jessica Chastain, Colin Farrell ve Samantha Morton’ın yetkin performanslar sunduğu, varoluş, güven, vicdan, acı, yaşam, ölüm, insanlık, bedel, sınıf ayrımı, inanç, yüzleşme, saygınlık, sorumluluk gibi temaların sorgulandığı filmin Özel Bölümler’inde fragman, fotoğraf galerisi yer alıyor.

Miss Julie (Aşk ve Tutku) Yön: Liv Ullmann Oyn: Jessica Chastain, Colin Farrell, Samantha Morton, Nora McMenamy / 2014, 124 dakika, BirFilm.

Format: Dvd.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler