Nardis Jazz Club’te İmer Demirer Quartet

Trompet yıldızı İmer Demirer, Serkan Özyılmaz(Piyano ve keyboard), Ozan Musluoğlu(Bas) ve Ferit Odman(Davul) ile 24 Ocak Cuma akşamı 22.30’da Nardis Jazz Club’ta konser verecek.

Yayınlanma: 21.01.2014 - 19:02
Abone Ol google-news

Ankara’da doğan İmer Demirer, müzik hayatına 1976 senesinde İstanbul Devlet Konservatuar’ı Trompet bölümüne girerek başladı. Burada 11 yıl Gökmen Ahmet Noyan’la çalıştı. 1987 senesinde M.S.Ü Devlet Konservatuarı’ndan mezun oldu. 1989 yılında TRT Caz Orkestrasına katıldı. 1998’de kapanana kadar Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümünde “caz ensembleve trompet” dersleri verdi. Pek çok uluslararası festivalde sahne alan ve sideman olarak birçok albümde kaydı bulunan İmer Demirer, 2009 senesinde Pozitif Müzik etiketiyle “You, Me & Char” adlı albümünü yayımladı. Albümde kendi bestelerine de yer veren İmer Demirer, konser ve sahne çalışmalarına devam ediyor.

 Cumartesi Meltem Ege 6tet

Nardis 25 Ocak Cumartesi, 22.30’da vokalist Meltem Ege’nin adıyla anılan altılıyı ağırlıyor. Toplulukta Ege’ye ünlü trompet sanatçısı Şenova Ülker,  Bulut Gülen (trombon), Önder Focan (gitar), Kağan Yıldız (bas), Berke Özgümüş (davul) eşlik ediyor.

Müzik dünyasına yedi yaşında piyano çalmaya başlayarak giren Meltem Ege, Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Piyano Bölümü mezunu. Şarkı söylemeye üniversite yıllarında başlayan Ege, rock, funk, R&B ve caz dahil çeşitli stillerde deneyim kazandı. 2006 yılında Polonya’da düzenlenen “Dom Chemika” yaz okuluna katıldı. 2007 yılında İstanbul’da düzenlenen Nardis Jazz Club Genç Vokal Yarışmasına katılarak, Türkiye’yi ve Nardis’i Finlandiya’nın Hammellina kentinde “Lady Summertime” adıyla düzenlenen 12. Jazz Vokal Yarışması’nda birinci, izleyicilerin oylarıyla ‘halkın favorisi’ seçildi. Litvanya’daki 2008 Jazz Voices yarışmasına birincilik aldı. 2007'de Berklee College of Music’in (Jazz Vocal Performance) bölümüne kabul edildi. Üç yıl gibi kısa sürede bitirdiği eğitimi boyunca Berklee’nin özel yetenek bursuna layık görüldü. Eğitimi süresince Rhinannon, Joey Blake, Bob Stoldoff, Lisa Thorson, Steve Santoro gibi isimlerle çalışma fırsatı bulmanın yanı sıra, gösterdiği başarı sayesinde bir çok ödül ve ünvana hak kazandı. Bunların arasında Voice Department Achievement Award, Student Ambassador olarak Berklee’yi Kanada’da temsil etme görevi, ve Peer Advisor unvanı bulunmaktadır. 2009 yılında bestesi “Songs for Social Change” yarışmasında ikincilikle ödüllendirildi. 2010 yılında, Berklee’den en yüksek derece (Summa Cum Laude) ile mezun oldu. Halen Ankara Bilkent Üniversitesinde öğretim görevlisi olarak çalışıyor ve konserler veriyor.
Halen İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası solist sanatçısı olan Şenova Ülker ise, klasikle cazı buluşturan usta bir trompetçi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler