Dünyaca ünlü fotoğrafçılar Türkiye'yi tanıtacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye'yi, ünlü fotoğrafçıların kareleriyle dünyaya tanıtacak.

Yayınlanma: 26.01.2014 - 14:41
Abone Ol google-news

Kültür ve Turizm Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, adını "Afgan Kız" fotoğrafıyla duyuran Amerikan belgesel fotoğrafçısı Steve McCurry, reklam fotoğrafçılığının "bir numarası" olarak görülen Mark Edward Harris, sanat elçisi ve başarılı foto muhabiri Hazel Thompson ile rock yıldızlarının fotoğrafçısı Robert M. Knight, deklanşöre bu kez Türkiye için bastı.

Her biri çok sayıda uluslararası ödüle sahip ve dünyaca ünlü çalışmalara imza atan dört fotoğrafçı, 2014'te yurt dışında yürütülecek reklam kampanyalarında kullanılmak üzere, Türkiye'de mevsimin elverişli olduğu bölgelerde çekimlerini tamamladı.

Türkiye'nin güzellikleri ölümsüz karelerde

40'ın üzerinde uluslararası ödüle sahip Steve McCurry, çekimlerini Pamukkale ve İstanbul'da gerçekleştirirken, Mark Edward Harris, Denizli-Pamukkale, Edirne, Erzurum, Şanlıurfa-Harran, Van, Mardin, Adıyaman, İstanbul, Kapadokya'yı fotoğrafladı.

Hazel Thompson, fotoğraflarında Amasya, İstanbul-Yerebatan Sarnıcı, Safranbolu, Çorum-Hattuşaş, Sivas-Divriği Ulu Cami, Trabzon-Sümela Manastırı, Ayasofya, Antalya-Termessos, Karain, Damlataş, Düden, Manavgat, Kurşunlu, Aspendos, Perge, Side, Kale, Alanya Kalesi, Burdur-Sagalassos'u ölümsüzleştirdi.

Led Zeppelin, Eric Clapton, Jeff Beck, Steve Vai and Carlos Santana gibi rock yıldızlarını fotoğraflayan Robert M. Knight ise bu sefer, Çanakkale, İstanbul, İzmir, Kapadokya ve Pamukkale için deklanşöre bastı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler