Felsefe Okulu açılıyor

Işık Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü Başkanı Prof. Dr. Örsan K. Öymen tarafından düzenlenen, Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinden felsefeciler eğitim seminerleri ve konferanslar verecekleri, “Işık Üniversitesi Felsefe Okulu Programı” 5 Nisan’da açılıyor.

Yayınlanma: 01.04.2014 - 22:39
Abone Ol google-news
 
Üniversite içinden ve üniversite dışından herkese açık olan programın dili Türkçe. Işık Üniversitesi Maslak Kampüsü’nde Cumartesi günleri saat 14:00-17:00 arasında gerçekleşecek olan felsefe okuluna katılanlar sertifika da alabilecekler.
 
Felsefe Okulu bilgi, bilim, mantık, varlık, dil, ahlak, siyaset, tarih, din, sanat gibi konulara yönelik felsefi bakış açılarını ve felsefi kuramları aktaran eğitim seminerlerinden ve konferanslar dizisinden oluşuyor. Öymen, programın ana temasını "Felsefe Nedir? Neden Felsefe?" başlığıyla ortaya koyarak; “Program "Felsefe'ye Giriş" niteliğinde bir ders olarak tasarlanmıştır. Bu bağlamda, Felsefe ve Felsefe'nin temel alt dalları konusunda gelecekte daha ayrıntılı çalışmalar yapmak isteyenler için de bir altyapı ortaya konmuş olacaktır. Bu program, Felsefe Okulu'nun gelecekte gerçekleştireceği ve Felsefe içinde spesifik bir temaya odaklanan programlar için de önemli bir temel özelliğini taşıyacaktır.” diyor.
 
Felsefe Okulu Seminer Programı
 
5 Nisan   Prof. Dr. Örsan K. Öymen “Felsefe Nedir?”
 
12 Nisan  Prof. Dr. Zekiye Kutlusoy “Mantık Nedir?”
 
19 Nisan  Prof. Dr. Örsan K. Öymen “Epistemoloji Nedir?”
 
26 Nisan  Prof. Dr. Halil Turan “Bilim Felsefesi Nedir?”
 
3 Mayıs  Prof. Dr. Murat Baç“Ontoloji Nedir?”
 
10 Mayıs  Prof. Dr. Doğan Özlem “Etik Nedir?”
 
17 Mayıs  Doç. Dr. Ahu Tunçel “Siyaset Felsefesi Nedir?”
 
24 Mayıs Yard. Doç. Dr. Özge Ejder-Johnson “Estetik Nedir?”
 
31 Mayıs  Doç. Dr. Türker Armaner “Tarih Felsefesi Nedir?”
 
7 Haziran  Doç. Dr. Atakan Altınörs “Dil Felsefesi Nedir?”
 
14 Haziran  Prof. Dr. Örsan K. Öymen “Din Felsefesi Nedir?”
 
Prof. Dr. Örsan K. Öymen:Işık Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü Başkanı ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü. Felsefe Sanat Bilim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı; "Assos'ta Felsefe" oluşumu Direktörü. Lisans ve Doktora: Orta Doğu Teknik Üniversitesi Felsefe Bölümü; Yüksek Lisans: New York Üniversitesi Felsefe Bölümü.
 
Prof. Dr. Zekiye Kutlusoy:Maltepe Üniversitesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi. Lisans: Orta Doğu Teknik Üniversitesi İstatistik Bölümü; Yüksek Lisans ve Doktora: Orta Doğu Teknik Üniversitesi Felsefe Bölümü.
 
Prof. Dr. Halil Turan:Orta Doğu Teknik Üniversitesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi ve Bölüm Başkan Yardımcısı. Lisans: Orta Doğu Teknik Üniversitesi Fizik Bölümü. Yüksek Lisans ve Doktora: Orta Doğu Teknik Üniversitesi Felsefe Bölümü.
 
Prof. Dr. Murat Baç:Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi. Lisans: Orta Doğu Teknik Üniversitesi Elektronik Mühendisliği. Yüksek Lisans: Orta Doğu Teknik Üniversitesi Felsefe Bölümü. Doktora: Alberta Üniversitesi Felsefe Bölümü.
 
Prof. Dr. Doğan Özlem:Yeditepe Üniversitesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi. Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora: İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümü.
 
Doç. Dr. Ahu Tunçel:Maltepe Üniversitesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi. Lisans ve Yüksek Lisans: İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümü. Doktora: Marmara Üniversitesi Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi Bölümü.
 
Yard. Doç. Dr. Özge Ejder-Johnson:Yeditepe Üniversitesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi. Lisans: Orta Doğu Teknik Üniversitesi Felsefe Bölümü. Yüksek Lisans ve Doktora: Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü.
 
Doç. Dr. Türker Armaner:Galatasaray Üniversitesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi. Lisans: Hacettepe Üniversitesi Felsefe Bölümü. Yüksek Lisans: Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Bölümü. Doktora: Paris Saint Denis Üniversitesi Felsefe Bölümü.
 
Doç. Dr. Atakan Altınörs:Galatasaray Üniversitesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi. Lisans ve Yüksek Lisans: Uludağ Üniversitesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi. Doktora: Galatasaray Üniversitesi Felsefe Bölümü.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler