Boğaziçi Caz Korosu Varna’dan ‘Birincilik’le döndü

Masis Aram Gözbek yönetimindeki Boğaziçi Caz Korosu, Bulgaristan’ın Varna kentinde 15-18 Mayıs günlerinde düzenlenen International May Choir Competition’da Karma Korolar kategorisinde birinci oldu, Gözbek, Genç Şef Özel Ödülü’ne de lâyık görüldü.

Yayınlanma: 21.05.2014 - 12:03
Abone Ol google-news

Daha önce ABD, Almanya, Avusturya, Çin, Fransa, İtalya ve Macaristan gibi ülkelerde katıldığı yarışmalarda elde ettiği başarılarla ülkemizi gururlandıran Boğaziçi Caz Korosu, Bulgaristan’ın Varna kentinde bu yıl yarışmanın 35.si düzenlenen ve dünyanın sayılı korolarının kabul aldığı, 'International May Choir Competition’dan da ödüllerle döndü.

Aralarında Romanya, Almanya, Sırbistan gibi ülkelerin bulunduğu güçlü rakipler karşısında sergilediği başarılı performansla Karma Korolar kategorisinde Birincilik Ödülü’nü elde eden topluluğun 2007 yılından bu yana şefliğini sürdüren Masis Aram Gözbek de yarışma jürisi tarafından Genç Şef Özel Ödülü’ne layık görüldü. Koro, kapanış seremonisinde dakikalarca ayakta alkışlandı. Koro Cumhuriyet Gazetesi’nin 90.Yıl Kutlaması'nda da konser vermiş, defalarca sahneye davet edilmişti.

Çalışmalarını büyük bir özveri ve disiplinle sürdüren Boğaziçi Caz Korosu, 9-19 Temmuz tarihleri arasında Letonya’da düzenlenecek 8. Dünya Koro Olimpiyatları’na ve 20-27 Ekim tarihleri arasında Fransa’da düzenlenecek Polyfollia Uluslararası Koro Festivali’ne dünya çapında davet edilen 10 ekipten biri olarak katılmaya hazırlanıyor.

Masis Aram Gözbek

1987 İstanbul doğumlu. 2004 yılında, Radyo Boğaziçi'nin düzenlemiş olduğu, 6. “Battle of the Bands” yarışmasında 1. oldu. 2005’te KASDAV Liselerarası Müzik Yarışması’nda, yapmış olduğu düzenlemeyle 3.lük ödülü aldı. 2005-2007 yıllarında TRT İstanbul Radyosu Gençlik Korosu’nda görev aldı. 2007’de BÜMK Caz Korosu’nun şefliğini üstlendi. 'Dante'nin Son Günü' isimli eseri, 3. Genç Besteciler Şenliği’nde seslendirildi.
ABD, Almanya, Avusturya, Çin, İtalya, İsveç, Letonya, Macaristan gibi ülkelerde sayısız yarışma, festival ve ustalık sınıfına katıldı. Denes Szabo, Tõnu Kaljuste, Simon Carrington, Volker Hempfling, Johannes Prinz, Elisenda Carrasco i Ribot, Bernd Spitzbarth, Wim Van Herk, Welfhard Lauber, Michael Reif, Maria Tönnesmann, Sabine Horstmann, Patrik Andersson, Franz Jochum gibi isimlerle şeflik; Par Lindgren, Richard Ayres ve David Lang ile bestecilik çalıştı. Boğaziçi Caz Korosu'yla 'Dünya Şampiyonluğu' dahil uluslararası birçok ödül kazandı, yurt içi ve yurt dışında sayısız performansa imza attı.

2008 yılında, Boğaziçi Üniversitesi Matematik Bölümü’nden ayrılıp, Yıldız Teknik Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları, Kompozisyon Bölümü’nü kazandı. Ertesi yıl, MSGSÜ Devlet Konservatuvarı Kompozisyon ve Orkestra Şefliği Bölümü’nü kazandı. 2013’te, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörlük Özel Ödülü ve 19. TOYP (Ten Outstanding Young Persons) Türkiye Finali'nde, Kültürel Başarı kategorisinde 'Türkiye'nin En Başarılı Genci' ödülünü aldı. Son olarak, 2014 yılında Bulgaristan'ın Varna kentinde düzenlenen '35th International May Choir Competition'da 'Genç Şef Özel Ödülü'ne lâyık görüldü.
Şu sıralar, Antonio Pirolli ile orkestra şefliği çalışmalarına devam etmekte, Sertab Erener, Nil Karaibrahimgil ve Yasemin Mori ile çalışmalarını ve Boğaziçi Caz Korosu’nun şefliğini sürdürmektedir.

www.bogazicicazkorosu.com


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler