Altın Koza’nın yeni afişi...

24. Uluslararası Adana Film Festivali’nin yeni afişi hazır.

Yayınlanma: 28.08.2017 - 21:32
Abone Ol google-news

Öncelikli olarak sosyal medya üzerinden kamuoyuyla paylaşılan afişte, tema olarak ön plana çıkarılan, estetiği, üretkenliği ve bereketi simgeleyen kadın figürünün ellerinde ışık saçan pamuk kozası, çevresinde ise 7. sanat sinemayı ifade eden film şeridi yer alıyor.

Festival Onur Ödülleri’nin geçen günlerde yönetmen Temel Gürsu, çok yönlü sanatçı Hümeyra, sinema ve tiyatro oyuncusu Şemsi İnkaya ile sinema arşivcisi Prof. Sami Şekeroğlu’na verileceğinin açıklanmasının ardından son olarak festival içeriğiyle ilgili kısa bilgi verildi. Yarışma kapsamındaki bazı ulusal kategoriler, uluslararası kimlik kazanırken, portföye eklenen yeni kategoriler Adana Film Festivali’ni, dünya genelinde bilinen bir sinema organizasyonu haline getirmeye yönelik özellikler taşıyor. 5 ana kategoride, 30 Altın Koza Ödüllü’nün dağıtılacağı festivalin uluslararası bölümlerinin, bu yıl en az ulusal yarışmalar kadar ilgi görmesi, sinema dünyasının dikkatini çekmesi bekleniyor.

Festivalin diğer önemli bölümlerinde ise, halka açık Dünya Sineması ile Türk Sineması seçkilerinden oluşan özel gösterimlere yer verilecek. Yine halkın katılım gösterebileceği sinema, heykel, resim, el işleri gibi atölye çalışmalarının yanı sıra ünlü sanatçıların katılacağı konserler ve sergiler gerçekleştirilecek. Festival, 25 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında yapılacak.

Aynı ödül 1992’de mde verilmiş

24. Uluslararası Adana Film Festivali’nin Onur Ödülü’nü alacak isimlerden Sami Şekeroğlu’nun 1992 yılında da aynı ödülü aldığı ortaya çıktı. Altın Koza Basın Sözcüz Utku Sağılır, Şekeroğlu’na 1992 yılında dönemin belediye başkanı Selahattin Çolak tarafından Türk sineması ve film arşivine katkılarından dolayı teşekkür plaketi verildiğini ancak daha sonra katkılarından dolayı onur ödülü verilmesine karar verildiğini söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler