Mercan Dede’den Ramazan konserleri dizisi

Mercan Dede'nin sanat yönetmenliğini üstlendiği konser dizisine Anjelika Akbar, Azam Ali, Göksel Baktagir, Beyhan Murphy konuk olacak.

Yayınlanma: 03.07.2014 - 12:13
Abone Ol google-news


Zorlu Center PSM'nin sunduğu, Mercan Dede'nin sanat yönetmenliğini üstlendiği Mercan Dede Ensemble Özel Ramazan Projesi kapsamındaki ilk konserde Ludovico Einaudi, Mercan Dede’nin sahnesine konuk oldu. Dünyaca ünlü müzisyenler ile çalışan ve film müzikleri ile ön plana çıkan Einaudi, Zorlu Center PSM’nin ilk sezonunu açmıştı.

Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi (PSM), Ramazan ayı boyunca da İstanbulluları müziğin büyülü dünyası ile buluşturmaya devam ediyor. Farklı tarzlardaki sanatçılarla ortaklaşa vereceği konserler dizisinin ilkinde Mercan Dede, Ludovico Einaudi ile Zorlu Center PSM sahnesinde izleyicilere unutulmaz bir gece yaşattı.

Mercan Dede Ensemble Ramazan Özel Projesi'nin ikinci konuğu, sanat yönetmenliği & koreografilerini üstlendiği yüzlerce sahne gösterisiyle Türkiye'de ve uluslararası alanda sayılı isimler arasında yer alan Beyhan Murphy ile; günümüzün en önde gelen icracılarından biri olarak kabul edilen Kanun virtüözü ve besteci Göksel Baktagir olacak.

Geçtiğimiz yıllarda Mercan Dede ile gerçekleştirdikleri çalışmalarla hem Türkiye'de, hem de yurt dışında çok ses getiren projelere imza atan Beyhan Murphy, bu tanınmış koreografilerinin yeni düzenlemelerinden oluşan özel bir performansla Mercan Dede'ye eşlik edecek. 1992'den beri modern dans alanında Türkiye ve dünyanın ilgiyle takip ettiği koreografiler sahnelemiş Murphy'nin; Güldestan, Seyahatname ve Barbaros projelerinin müziklerini de Mercan Dede bestelemişti.

Anjelika Akbar ile Doğu'dan Batı'ya ‘Klasik’ bir gece


Mercan Dede Ramazan Özel Projesi'nin üçüncü konserinin özel konukları BİFO üyeleri Esen Kıvrak, Olgu Kızılay, Efdal Altun ve Çağ Erçağ'dan oluşan Borusan Yaylılar Dörtlüsü: Borusan Quartet ile piyano virtüözü Anjelika Akbar.
Projenin kapanış gecesinde Mercan Dede Ensemble'a, Azam Ali ve Türk Halk Müziği'nin yıldızı Zara konuk sanatçı olarak eşlik ediyor. Dünya müziği alanında günümüzün en önemli besteci ve vokalisti olarak gösterilen, sesini "Matrix", "The Fight Club", "Thor" gibi film müziklerinden de hatırlayabileceğimiz Azam Ali, Mercan Dede'nin son albümü Dünya'da yer alan "Haydar Haydar" adlı Anadolu türküsünü seslendirdi.
“Mercan Dede Ensemble feat. Beyhan Murphy & Göksel Baktagir & Kadir Amigo Memiş” konseri 9 Temmuz’da, “Mercan Dede Ensemble feat. Borusan Quartet & Anjelika ” 16 Temmuz’da, “Mercan Dede Ensemble feat. Azam Ali & Zara” konseri 23 Temmuz’da Zorlu Center PSM’de gerçekleştirilecek.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler