Fazıl Say, yeni eserinin dünya prömiyerini yapacak

Turgutreis Klasik Müzik Festivali’nde Fazıl Say’ın yeni eserinin dünya prömiyeri yapılacak.

Yayınlanma: 22.07.2014 - 09:46
Abone Ol google-news

D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali’nin programı açıklandı. Bu yıl 10.’su düzenlenen festival 31 Temmuz, 1-2-3 Ağustos 2014 tarihlerinde düzenlenecek. Festivalde Fazıl Say’ın yeni eseri “Yunus Sırtındaki Çocuk”un dünya prömiyeri yapılacak.

Sanat yönetmenliğini Yücel Canyaran’ın üstlendiği festivalde dört gün boyunca toplam yedi konser gerçekleştirilecek. D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali’nin açılış konserinde, şef Naci Özgüç yönetimindeki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), piyanist ve besteci Fazıl Say’a eşlik edecek. Fazıl Say’ın festival için Hermiyas Efsanesi’nin hikâyesinden etkilenerek yazdığı yeni eseri “Yunus Sırtındaki Çocuk”un dünya prömiyeri D-Marin Turgutreis Klasik Müzik Festivali sahnesinde gerçekleşecek.

Festivalin ikinci gecesinde, Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası (DÇSO) ve CSO üyelerinden oluşan, şef Rengim Gökmen yönetimindeki karma orkestra, konserin ilk yarısında DÇSO’nun genç solistlerine, ikinci yarıda ise “3 Tenor” olarak tanınan tenorlar Şenol Talınlı, Ayhan Uştuk ve Aykut Çınar’a eşlik edecek.

2 Ağustos Cumartesi akşamı keman sanatçısı Vanessa Mae’yi şef Oğuzhan Balcı yönetimindeki Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde ağırlayacak olan festival, 3 Ağustos Pazar akşamı ise kapanışı şef Sergey Tararin yönetimindeki Moskova Senfoni Orkestrası’yla sahne alacak olan Arjantinli tenor Jose Cura ve 2012 Leyla Gencer Şan Yarışması birincisi Mısırlı soprano Fatma Said ile yapacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler